Orion 330 perceg a szú

Mondom a Gazdának, hogy az a rácsos elejű rádió szól, pedig be sincs kapcsolva. A Gazda közli húzzak onnan. Semmi közöm hozzá.

Talán emlékeztek, a kiállítás előtt vett öt rádiót egy hagyatékból. Volt sírás rívás, amikor megbüntették parkolásért (minek parkolt fizetős övezetben), bár tisztázta magát.

szu

Itt látható a probléma. A kis fűrészpor kupacokat a percegős terroristák készítették

A gond

A kiállítás után elkezdte felmérni, mit vett. Az Orion 330 kibontása után elfehéredett a feje, majd elvörösödött, utána olyanokat mondott, amit egy jól nevelt kutya nem ismétel el.

Azonnal kapja a számítógépet. Szól a rádiós haveroknak, hogy vigyázat a hagyatékban szú* van, a könyvtárnak gyors üzenet: vigyázat szú veszély (ezek a gonosz bogarak nem válogatnak, szeretik a papírt is).

Zorró portré

Én fedeztem fel a problémát, aszt még csak meg sem rághatom azt a jó régi fadobozt.

Nem értem a SzU-t Gorbacsov már a születésem előtt feloszlatta. A Gazda elmagyarázta, hogy ezt nem a SzU hanem a Szú rágja.

A fában rengeteg lyuk volt, néhány körül finom friss fűrészpor. Ez semmi jót nem jelent. Gyors körbenézés, ki hogyan írtja a bogarakat. Sok érdekes módszer került terítékre, de végül a Gazda a Jobeck favédőszer mellett döntött, mert a forgalmazó szerint nem tartalmaz mérget, kizárólag növényi olajakat beszívódást segítő adalékokkal (bár tudjuk, hogy a dózis teszi a mérget).

A rádió kidobozolva

A rádió kidobozolva
Ezek még annyira viktoriánusok, hogy a hangszóróra is bugyit húznak

A rádió kidobozolása után vált láthatóvá a probléma súlyossága. A doboz alja tele volt lyukakkal. A szúvak bizony itt dolgoztak rendesen.

A megoldás

A használati utasítás szerint egyszerűen be kell itatni az anyagot a felületbe. A szer pumpás palackba csomagolva érkezett egy papírzacskóban a használati utasítással együtt.

A Gazda kijelentette, hogy a szúvak kezdték a háborút, ráadásul hadüzenet nélkül. Fogott egy injekciós tűt, amivel az összes lyukba fecskendezett annyi Jobeck olajat, ami teljesen feltöltötte. Ez nem szerepelt a használati utasításban, ez személyes bosszú, ha harc legyen harc. Ez után a használati utasítás szerint bespriccelte az olajjal a doboz összes érintett felületét.

Sajnos az anyag illata elég erős (a web még nem teszi lehetővé, hogy az illatot is csatoljam). A leírás szerint az illóanyagok egy hét alatt távoznak. Nem tudom, még csak egy nap telt el, de a Gazdában még fel sem merült, hogy a dobozt vissza viheti a lakásba, bár az illata határozottan enyhült.

Az ellenőrzések során friss rágásnyomok nem találhatóak, tehát a csatát megnyertük. Most lehet figyelni a bútort, meg a többi rádiót, hogy nem hagytak-e hátra diverzáns csapatokat.


*Egy biológus barátom szerint ezek valószínűleg álszú félék. Az igazi szúvak jobban szereretnek az élő fák kérge alatt élni.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!