Szigethalmiak közössége http://www.szigethalom.net Szigethalmi Hírek, információk. Mon, 21 Jan 2019 12:08:19 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://i0.wp.com/www.szigethalom.net/wp-content/uploads/2016/10/cropped-weboldal.jpg?fit=32%2C32 Szigethalmiak közössége http://www.szigethalom.net 32 32 105596438 Baleset – Szigethalom Szabadkai utca http://www.szigethalom.net/2019/01/21/baleset-szigethalom-szabadkai-utca-6/#utm_source=rss&utm_medium=rss Mon, 21 Jan 2019 12:08:19 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6149 Baleset történt Szigethalmon, a Szabadkai utca 124 számnál. A helyszíni szemle várható időtartama 2 óra. A helyszínen útlezárás nincs.   forrás: rendőrség

The post Baleset – Szigethalom Szabadkai utca appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Baleset történt Szigethalmon, a Szabadkai utca 124 számnál. A helyszíni szemle várható időtartama 2 óra. A helyszínen útlezárás nincs.

 

forrás: rendőrség

The post Baleset – Szigethalom Szabadkai utca appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6149
Orion 520A 1. menet http://www.szigethalom.net/2019/01/19/orion-520a-1-menet/#utm_source=rss&utm_medium=rss Sat, 19 Jan 2019 17:28:38 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6132 A Gazda odamegy a szekrényhez. hümmög. Leveszi az Orion 520A rádiót a szekrény tetejéről. A készülék több szempontból is különleges: Minden kezelőszerve az oldalán van. Az eleje így egyszerű „letisztult” lehet. Az előlapot a skála és a „szalagos” Orion embléma uralja. A készülékben úgynevezett rimlock csövek vannak. Ezek nagyon érdekes mérnöki megoldásúak. Ne részletezzük, maradjunk annyiban, hogy nem sokáig gyártották. […]

The post Orion 520A 1. menet appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
A Gazda odamegy a szekrényhez. hümmög. Leveszi az Orion 520A rádiót a szekrény tetejéről.

Zorró portré

Megint velem íratja a történetet

A készülék több szempontból is különleges:

  • Minden kezelőszerve az oldalán van. Az eleje így egyszerű „letisztult” lehet. Az előlapot a skála és a „szalagos” Orion embléma uralja.
  • A készülékben úgynevezett rimlock csövek vannak. Ezek nagyon érdekes mérnöki megoldásúak. Ne részletezzük, maradjunk annyiban, hogy nem sokáig gyártották.
  • Korabeli átalakítás van benne

Szóval a Gazda leterítette a nagy étkezőasztalt. Nemrég még erről reggeliztek, most meg szerel rajta.

A mai áldozat

Leszedi az hátlapot és az alját. Előveszi a kapcsolási rajzot. Ott van a Kádár könyvben, de azt mondja nem akarja összefirkálni, inkább az Internetről tölti le. Zsebre teszi az egyik kezét (ez most nem neveletlenség, hanem korabeli érintésvédelmi eljárás). Méregeti a munkapontokat. Néha hümmög. Ez most Jó? A kapcsolási rajzon más szerepel. Tekintsük jónak.

Itt egy egyszerű dilemma merült fel: Az egyik munkapont egy kicsit „elmászott”. Nem vészesen, se jól észrevehetően. Most ki lehet cserélni a munkapont beállító ellenállásokat, vagy hagyni az eredetit… Maradt.

Meghallgatás

A készülék kapott egy kb. két méteres drótot antennának. A Gazda még banándugót is tett a végére. Azt mondta adjunk a korrekt szerelésre (10 éve tervez egy komoly antennát a padlásra).

A próba azt mutatta, hogy kizárólag egy rövidhullámú sáv működött. Az összes többi néma volt. A Gazda vakarja a fejét. Végiggondolja a készülék működését. Ha egy sáv szépen szól, akkor hang és KF rész jó kell legyen. A gyanú a csatornaváltó tárcsára terelődik.

A 420A és 520A készülékeknek a csatornaváltó tárcsája a sasszé alatt vízszintesen helyezkedik el. Ez műszakilag nagyon kedvező, mert egészen rövid hozzávezetésekkel (van ilyen szó?) megoldható a frekvenciameghatározó elemek bekötése, azonban kifinomult mechanikát igényel és ha azt mondjuk, hogy nem egyszerű szerelni, akkor nem nagyot tévedünk. Az Orion és Terta 331-esen ez a tárcsa már függőleges és a sasszé szélére van helyezve, ami sokkal egyszerűbb szerelhetőséget biztosít.

A telefonhívás

Mivel ennél a típusnál semmit sem látni az érintkezőkből Gazda felhívta Béla barátját, hogy mégis hogyan kell egy ilyennek nekilátni.

Béla elmesélte, hogyan működik a kapcsoló. Felhívta a figyelmet, hogy a tárcsa helyzetét be kell jelölni szétszedés előtt. A tisztítás után vékonyan be kell kenni savmentes vazelinnal. Összerakásnál a tárcsa szöghelyzetére és a tengely irányú pozíciójára is oda kell figyelni.

A műtét

Pár nap múlva a Gazda jön haza a munkából. Dühöng, hogy mire hazaért a patika bezárt. A vazelin pár száz forintba kerülne, de így nincs.

Csatornaváltó tárcsa

Ez a csatornaváltó tárcsa. A kép a pozíció dokumentálására készült.

A rádió megint az asztalra kerül. A Gazda lefotózza a tárcsa helyzetét, leszedi. A csavarokon jól látszik, hogy már voltak bolygatva. A kép elkeserítő. A tárcsán vastagon áll valami viaszos anyag, az érintkezők korrodáltak.

A elkezdi lemosni a tárcsát olajos rongyival. Természetesen a rongyin csak pár csepp olaj van. Az érintkezőket és  a kapcsoló állórészén levő rúgókat egy durva vászonnal dörzsölte át.

A leszerelt tárcsa. Jól láthatóan koszos és korrodált

Az olaj miatt aggodalmaskodik egy sort. Mondom, hívja fel a húgát. Ő vegyész. Kérdezze meg, hogy az olaj árt-e a bakelitnek. A válasz kis hezitálás után: Nem

Sajnos csak a félig kész állapotról készített képet. Hát minek jártatom a számat, hogy mindent fényképezzen le. Az összeszerelésnél még fontos lehet.

A letakarított érintkezőket vékonyan bekente WD40-el. Talán nem eszi meg a bakelit tárcsát.

A tárcsa takarítás közben

A tárcsa takarítás közben. Jól látszik a különbség a takarított és az eredeti állapotú részek között.

A fénykép alapján összerakja. Ha már itt tart minden foglalatba új égőt tesz. Nem jó jel, ha egy égő búrája fekete. Márpedig itt az összes fekete volt.

Összeszerelés

A bekapcsolás után megint csak a korábbi rövid hullámú sáv szól. Igaz, az szépen. Azért az meglepő, hogy ez a sáv mennyire elcsendesedett. Az 1980-as években még rengeteg adó között lehetett válogatni (csak a Szabad Európa négy hullámhosszon képviseltette ma

A kapcsoló állórésze

A kapcsoló állórésze. Ezek a hosszú bronzrúgók 70 éve teszik a dolgukat.

gát), ma meg úgy kell vadászni egyet.

Az új izzók azonnal mutatták a problémát. A működő sáv lámpája korrektül világít, az összes többi csak felvillan forgatás közben. Ezek szerint a tárcsa közel sincsen az arretáló szerkezetnek megfelelő helyzetben. (Húú ezt hogy lehet szebben írni).

Az összes égő így nézett ki. Ez nem jó jel. Akár azt is jelezheti, hogy a 6,3V-os fűtőfeszültség a névleges felett van.

A Gazda elkezdi forgatni a tárcsát. Apró gond. Gazdasszony elszundított. Ahányszor a hangszóró megreccsen gazdasszony összerezzen. Ez így nagyon nem jó. A gazda inkább odamegy Gazdasszonyhoz és segít szundikálni. Na ebbe mi is segítünk lelkesen.

Felébrednek. A kötelező fül és hasvakarás után mennek a rádióhoz. A Gazda forgatja a tárcsát, a Gazdasszony nézi a jelzőlámpákat. Amikor a középhullámé világít a Gazda rögzíti a tárcsát. Láss csodát. Amit ilyen antennával remélni lehet, azt a Gazdák hallgathatják.

Sajnos a sok állomáskeresés közben a skálahúr megnyúlt (pedig újnak néz ki). Ez legyen a legnagyobb baj. Megy vissza a helyére, mi meg aludni.

The post Orion 520A 1. menet appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6132
Fegyveres rablót fogott el a TEK Szigethalmon http://www.szigethalom.net/2019/01/09/fegyveres-rablot-fogott-el-a-tek-szigethalmon/#utm_source=rss&utm_medium=rss Wed, 09 Jan 2019 13:34:47 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6124 A rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi – magát pizzafutárnak kiadva – 2018. december 10-én a kora esti órákban az V. kerületben egy Vadász utcai óra szaküzlet ajtaján bekopogott. Amikor az eladó az ajtót kinyitotta, a férfi megütötte és megrúgta, majd kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával az órák átadását követelte. Az egyik eladó a rablóval dulakodni kezdett, aki ennek hatására értékszerzés […]

The post Fegyveres rablót fogott el a TEK Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>

A rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi – magát pizzafutárnak kiadva – 2018. december 10-én a kora esti órákban az V. kerületben egy Vadász utcai óra szaküzlet ajtaján bekopogott. Amikor az eladó az ajtót kinyitotta, a férfi megütötte és megrúgta, majd kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával az órák átadását követelte. Az egyik eladó a rablóval dulakodni kezdett, aki ennek hatására értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről.

 

 

A nyomozók az órabolti rablás ügyében végzett adatgyűjtések és nyomozati cselekmények eredményeként megállapították, hogy a fegyveres rablás kísérlet elkövetője a 48 éves szigethalmi V. János, akit a nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége lakásán, 2018. január 8-án 18 óra 30 perckor elfogott.

 

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói V. Jánost fegyveresen elkövetett rablás kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.​​

forrás:police.hu

The post Fegyveres rablót fogott el a TEK Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6124
Négy autó ütközött Dunaharasztiban http://www.szigethalom.net/2019/01/07/negy-auto-utkozott-dunaharasztiban/#utm_source=rss&utm_medium=rss Mon, 07 Jan 2019 10:23:10 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6122 Összeütközött négy személyautó hétfő délelőtt Dunaharasztiban, a Dózsa György úton. A balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autókat.   Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.   forrás:katasztrófavédelem

The post Négy autó ütközött Dunaharasztiban appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Összeütközött négy személyautó hétfő délelőtt Dunaharasztiban, a Dózsa György úton. A balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autókat.

 

Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

forrás:katasztrófavédelem

The post Négy autó ütközött Dunaharasztiban appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6122
Gazdasszony rádiót akar hallgatni 3. rész http://www.szigethalom.net/2019/01/01/gazdasszony-radiot-akar-hallgatni-3-resz/#utm_source=rss&utm_medium=rss Tue, 01 Jan 2019 09:10:10 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6104 A Gazdák kicsit több, mint két éve határozták el (A folytatás itt), hogy a konyhában egy szép régi rádiót fognak hallgatni. Most képzeljétek el, ha én filóznék ennyit azon, hogy most Csibésszel szundizzak tovább, a macskát kergessem meg, esetleg a kajáját flamózzam be… Ezzel nincs mit csinálni. A Gazdáim ilyenek. A Solist 58 A Gazda kapott egy szép osztrák Siemens […]

The post Gazdasszony rádiót akar hallgatni 3. rész appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Zorró portré

Megszült a hegy..

A Gazdák kicsit több, mint két éve határozták el (A folytatás itt), hogy a konyhában egy szép régi rádiót fognak hallgatni. Most képzeljétek el, ha én filóznék ennyit azon, hogy most Csibésszel szundizzak tovább, a macskát kergessem meg, esetleg a kajáját flamózzam be…

Ezzel nincs mit csinálni. A Gazdáim ilyenek.

A Solist 58

A Gazda kapott egy szép osztrák Siemens Solist 58 kisszupert 1958-ból (Köszönet érte Jenőnek).

A Solist 58 hátlapja

A hátlapon sok hasznos információ van. Ékes német nyelven

Feltette az asztalra. Közép hullámon szépen szólt, az URH (na jó manapság inkább FM néven emlegetjük, a készüléken pedig UKW jelöléssel illették) azonban csendben volt. Az URH jó hangminőségének megfelelően a háttérzaj is csak alig hallatszik. A készülék megy a sarokba. Úgy tűnik ott nagyon jól érzi magát. A kertben megértek a gyümölcsök, estek az esők, leesett a hó, a rádió, mint a rendíthetetlen ólomkatona kitartott.

Egy délelőtt kimentek a teraszra, fa izéket vágtak, csiszoltak, fúrtak, ki tudtak mit csináltak. Estére minden csupa fűrészpor, a Gazdák is.

Másnap zörögnek a konyhában. A zörgést úgy értsétek, hogy lehet, hogy a dobhártyáim helyett cseréltek Csibészével.

2. Felvonás

A belseje nagyon szép. A legtöbb cső vadi új

Mire megint arra jártunk, már egy új polc volt a falon. Pakoltak port töröltek, pakoltak és így ment egy darabig, majd a Gazda előveszi a Siemens rádiót a sarokból. Leveszi a hátlapját.

A belseje nagyon zsúfolt. Ez részben a kisszuperekre jellemző (a kicsi dobozba egy teljes rádiót kell belezsúfolni), részben az eltérő ipari kultúra jele lehet.

A gazda nézegeti, a fejét vakarja, megnézi a csöveket. Ezek nagy része vadi új. A Gazda feje virul. Megnézi az URH vételért felelős ECC85 csövet, visszarakja. A rádió szépen szól.

Akárhogy nézem ez nem mai darab, 60 éves. Akkoriban még egy ilyen rádió bizony egy család életében jelentős beruházásnak számított. Most gondolkozzunk el:

Képesek voltak pont az elejét nem lefotózni. Ez egy kölcsön kép, amíg a fotó elkészül

Ezt a rádiót 60 éve vásárolta meg valaki. Valószínűleg kisebb javításokkal, de a készülék az elvárható minőségben működik.

A Gazdák 10 éve vettek egy tranzisztoros rádiót. Az elmúlt évek folyamán az elektrolit kondenzátorok kiszáradtak. A készülék komoly javításra szorul. A kérdés, hogy érdemes-e hozzányúlni, egy hasonló készülék pár ezer forinttért beszerezhető. Ez biztosan kevesebb, mint a javítás munkadíja.

Ez az eszmefuttatás szépen mutatja a két készülék tervezési különbségét:

A Solist 58 egy tartós fogyasztási cikk, ami egy családot 60 évig kiszolgált (Egy szép darabért manapság is elkérnek 109€-t), a tranzisztoros készülék egy olcsó eldobható darab. Valószínű egy pár százezer forintos rádió szintén évtizedekig kiszolgálná a tulajdonosát.

A rádió megy fel a polcra. Újabb dráma: a hálózati kábel nem ér el a konnektorig. Az én Gazdáimon ilyesmi nem tud kifogni. A polcra felszerelnek egy hosszabbítót. Így még hat rádiót feltehetnek.

Zárszó

Sajnos a 103 MHz-n működő Sláger FM nem jön be rajta. Ezen csak egy kicsit búslakodnak, mert sokkal szebben szól, mint az eddig használt tranzisztoros szépség. Mielőtt a tranzisztoros technika hívei felhördülnének, ennek a fő oka a nagyobb hangszóró és sokkal nagyobb doboz. Ilyen körülmények között egy tranzisztoros készülék hangja is hasonló lenne.

A nagy probléma megoldva: Egy régi rádión hallgatják a korszerű FM (URH) zenei rádiókat. A Gazda szemét kicsit zavarják a német felíratok, de minden nem lehet tökéletes.

A Gazda azért észreveszi, hogy a skálaizzók kiégtek, a varázsszem elhasználódott ezeket cserélni kell. A működést egyik sem befolyásolja, de egy ilyen készüléknél az esztétika egyenrangú a korrekt működéssel…

The post Gazdasszony rádiót akar hallgatni 3. rész appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6104
Kerítést bontott egy terepjáró Szigethalmon http://www.szigethalom.net/2018/12/27/keritest-bontott-egy-terepjaro-szigethalmon/#utm_source=rss&utm_medium=rss Thu, 27 Dec 2018 15:52:24 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6090 2018.12.27.-én csütörtök reggel eddig tisztázatlan okok miatt megcsúszott, és felborult egy ezüst színű terepjáró Szigethalmon, a Szabadkai utcában, és az egyik ház kerítését kidöntötte.   Információink szerint egy szabálytalanul közlekedő gépjárművet került ki, megcsúszott az úton, a padkára szaladva irányíthatatlanná vált a gépjármű, és a kerítésnek csapódott.    

The post Kerítést bontott egy terepjáró Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
2018.12.27.-én csütörtök reggel eddig tisztázatlan okok miatt megcsúszott, és felborult egy ezüst színű terepjáró Szigethalmon, a Szabadkai utcában, és az egyik ház kerítését kidöntötte.

 

Információink szerint egy szabálytalanul közlekedő gépjárművet került ki, megcsúszott az úton, a padkára szaladva irányíthatatlanná vált a gépjármű, és a kerítésnek csapódott.

 

 

The post Kerítést bontott egy terepjáró Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6090
Szén-monoxid mérgezés Szigethalmon http://www.szigethalom.net/2018/12/24/szen-monoxid-mergezes-szigethalmon-2/#utm_source=rss&utm_medium=rss Mon, 24 Dec 2018 16:39:24 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6088 Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítanak kórházba a mentők két embert hétfő délután a Pest megyei Szigethalom Thököly Imre utcájának egyik családi házából.   A helyszínre a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik magas gázkoncentrációt mértek az épületben, ezért a gázszolgáltató szakemberét is riasztották.   forrás: katasztrófavédelem

The post Szén-monoxid mérgezés Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítanak kórházba a mentők két embert hétfő délután a Pest megyei Szigethalom Thököly Imre utcájának egyik családi házából.

 

A helyszínre a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik magas gázkoncentrációt mértek az épületben, ezért a gázszolgáltató szakemberét is riasztották.

 

forrás: katasztrófavédelem

The post Szén-monoxid mérgezés Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6088
Szén-monoxid szivárgás Taksonyban http://www.szigethalom.net/2018/12/18/szen-monoxid-szivargas-taksonyban/#utm_source=rss&utm_medium=rss Tue, 18 Dec 2018 11:03:25 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6082 Rosszul lett két ember egy lakásban a taksonyi Nyírfa utcában. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a gázkazánnal felszerelt fürdőszobában, illetve a nappaliban is gázkoncentrációt mértek.   A gázkészülék használatát megtiltották a szakemberek ellenőrzéséig. A lakókat a mentők kórházba szállították további vizsgálatokra.   forrás:katasztrófavédelem

The post Szén-monoxid szivárgás Taksonyban appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Rosszul lett két ember egy lakásban a taksonyi Nyírfa utcában. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a gázkazánnal felszerelt fürdőszobában, illetve a nappaliban is gázkoncentrációt mértek.

 

A gázkészülék használatát megtiltották a szakemberek ellenőrzéséig. A lakókat a mentők kórházba szállították további vizsgálatokra.

 

forrás:katasztrófavédelem

The post Szén-monoxid szivárgás Taksonyban appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6082
300 négyzetméteres csarnok gyulladt ki Szigetszentmiklóson http://www.szigethalom.net/2018/12/14/300-negyzetmeteres-csarnok-gyulladt-ki-szigetszentmikloson/#utm_source=rss&utm_medium=rss Fri, 14 Dec 2018 19:05:26 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6076 Tűz ütött ki egy körülbelül háromszáz négyzetméter alapterületű szerelőcsarnokban péntek este a Szigetszentmiklós határában húzódó Kardos István utcában.     A tűzhöz Szigetszentmiklósról érkeztek ki a hivatásos és az önkéntes tűzoltók, akik közös erővel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki […]

The post 300 négyzetméteres csarnok gyulladt ki Szigetszentmiklóson appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Tűz ütött ki egy körülbelül háromszáz négyzetméter alapterületű szerelőcsarnokban péntek este a Szigetszentmiklós határában húzódó Kardos István utcában.

 

 

A tűzhöz Szigetszentmiklósról érkeztek ki a hivatásos és az önkéntes tűzoltók, akik közös erővel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

 

forrás:katasztrófavédelem

The post 300 négyzetméteres csarnok gyulladt ki Szigetszentmiklóson appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6076
Családi ház égett a Piac utcában http://www.szigethalom.net/2018/12/02/csaladi-haz-egett-a-piac-utcaban/#utm_source=rss&utm_medium=rss Sun, 02 Dec 2018 13:52:01 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=6048 Tűz ütött ki egy körülbelül százötven négyzetméter alapterületű családi házban vasárnap reggel a Pest megyei Szigethalom Piac utcájában.   A tűzhöz a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.   forrás: katasztrófavédelem

The post Családi ház égett a Piac utcában appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Tűz ütött ki egy körülbelül százötven négyzetméter alapterületű családi házban vasárnap reggel a Pest megyei Szigethalom Piac utcájában.

 

A tűzhöz a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

 

forrás: katasztrófavédelem

The post Családi ház égett a Piac utcában appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
6048