Szigethalmiak közössége http://www.szigethalom.net Szigethalmi Hírek, információk. Fri, 23 Jun 2017 15:22:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://i0.wp.com/www.szigethalom.net/wp-content/uploads/2016/10/cropped-weboldal.jpg?fit=32%2C32 Szigethalmiak közössége http://www.szigethalom.net 32 32 105596438 Baleset-Szigethalom Szabadkai utca-Képekkel-Frissítve http://www.szigethalom.net/2017/06/23/baleset-szigethalom-szabadkai-utca-kepekkel/#utm_source=rss&utm_medium=rss Fri, 23 Jun 2017 13:46:08 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4701 Nem sokkal 14 óra után baleset történt a Szabadkai – Széchényi utca kereszteződésben. Információink szerint a Citroën típusú gépjármű a szabadkai úton haladt, a Széchényi utcáról kikanyarodni készülő, de a stop táblánál álló Opel gépjármű miatt félrerántotta a kormányt.   A sofőr a hirtelen manővertől elvesztette az uralmat a gépjármű felett, felfutotta a padkára, majd az ott levő villanyoszlopnak ütközve […]

The post Baleset-Szigethalom Szabadkai utca-Képekkel-Frissítve appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Nem sokkal 14 óra után baleset történt a Szabadkai – Széchényi utca kereszteződésben. Információink szerint a Citroën típusú gépjármű a szabadkai úton haladt, a Széchényi utcáról kikanyarodni készülő, de a stop táblánál álló Opel gépjármű miatt félrerántotta a kormányt.

 

A sofőr a hirtelen manővertől elvesztette az uralmat a gépjármű felett, felfutotta a padkára, majd az ott levő villanyoszlopnak ütközve átsodródott a másik oldalra,, és egy második villanyoszlopot kidöntetve állt meg. Egy súlyos sérült volt, az anyósülésen utazó hölgy, őt mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről. A kocsiban utazó gyerekeket és a  Citroën sofőrjét mentők ellátták, állapotukról nincs információnk.

The post Baleset-Szigethalom Szabadkai utca-Képekkel-Frissítve appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4701
Nem vagy egyedül! – Nemzetközi kampány a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen. http://www.szigethalom.net/2017/06/21/nem-vagy-egyedul-nemzetkozi-kampany-gyermekek-online-szexualis-kizsakmanyolasa-ellen/#utm_source=rss&utm_medium=rss Wed, 21 Jun 2017 21:58:55 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4692 Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központ koordinációja mellett megvalósuló 2017-es Operatív Akcióterv alapján több ország – köztük Magyarország – rendőrsége célul tűzte ki, hogy partnereivel együtt felhívja a figyelmet a gyermekek online szexuális kizsákmányolása elleni küzdelem jelentőségére.   A prevenció érdekében fontos a fiatal internethasználók és hozzátartozóik tudatosságának növelése, a veszély megelőzésének lehetőségeit is magába foglaló tájékoztatás. Az online szexuális kizsákmányolás […]

The post Nem vagy egyedül! – Nemzetközi kampány a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen. appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központ koordinációja mellett megvalósuló 2017-es Operatív Akcióterv alapján több ország – köztük Magyarország – rendőrsége célul tűzte ki, hogy partnereivel együtt felhívja a figyelmet a gyermekek online szexuális kizsákmányolása elleni küzdelem jelentőségére.

 

A prevenció érdekében fontos a fiatal internethasználók és hozzátartozóik tudatosságának növelése, a veszély megelőzésének lehetőségeit is magába foglaló tájékoztatás. Az online szexuális kizsákmányolás és zsarolás témájában az Europol által koordinált nemzetközi kampány indulásának napján, 2017. június 19-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Osztálya és az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

 

Az eseményen bemutatták az internetes csetelés, képmegosztás veszélyeiről az Europol által készített rövidfilmet, amely a tudatos internethasználatot hivatott erősíteni. A videó valós eseményeket feldolgozó két története az online szexuális bűncselekmények tipikus elkövetési módszereit mutatja be. Az elkövetők az interneten keresztül próbálnak kép- vagy videofelvételt szerezni, amellyel később szexuális vagy anyagi érdekből zsarolhatják.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az online identitás védelméről is gondoskodni kell. Fenntartásokkal kell kezelni, amikor egy ismeretlen az interneten keresztül próbál kapcsolatba kerülni, nem lehet tudni, hogy valójában ki ül a másik számítógép előtt.

Hat tanács a fiataloknak:
-Ne ossz meg intim felvételeket!
-Ha zsarolni próbálnak, azonnal szakítsd meg a kapcsolatot!
-Ne fizess a zsarolónak!
-Kérj segítséget! Nem vagy egyedül.
-Őrizd meg a bizonyítékokat – készíts képernyőfelvételt!
-Haladéktalanul tegyél bejelentést a rendőrségen!

Az Europol által készített tematikus weboldal elérhetősége: https://www.europol.europa.eu/sayno?utm_source=rss&utm_medium=rss.

A rendőrség új kampánya során minden hónapban más-más témát érintő, a biztonságos internethasználatot elősegítő információs anyagot tesz közzé honlapján – a májusi téma a grooming és a megfélemlítés. További információs dokumentumokat itt lehet letölteni.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Osszátok meg, hogy minél több gyerekhez és szülőhöz eljusson a kezdeményezés

The post Nem vagy egyedül! – Nemzetközi kampány a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen. appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4692
Fociról ismét http://www.szigethalom.net/2017/06/20/focirol-ismet/#utm_source=rss&utm_medium=rss Tue, 20 Jun 2017 17:15:08 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4684 Fáki László, polgármester nemrég rakta ki az alábbi postot a facebook oldalára. Múlt héten a Darazsak elnökével karöltve személyesen találkoztam az MLSZ Pest Megyei elnökével, Benkő Tamás úrral, aki nagyon őszinte és határozott volt a megbeszélés során. A megkeresésünknek az volt a célja, hogy tájékozódjunk a beadott két TAO pályázatról.   Az egyik, a testület által is támogatott, Darazsak SE […]

The post Fociról ismét appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Fáki László, polgármester nemrég rakta ki az alábbi postot a facebook oldalára.

Múlt héten a Darazsak elnökével karöltve személyesen találkoztam az MLSZ Pest Megyei elnökével, Benkő Tamás úrral, aki nagyon őszinte és határozott volt a megbeszélés során. A megkeresésünknek az volt a célja, hogy tájékozódjunk a beadott két TAO pályázatról.

 

Az egyik, a testület által is támogatott, Darazsak SE által beadott két éves egyesületi és pályafejlesztési pályázat volt, a másik pedig a Jókai téren létesítendő grundfoci pálya.

A Pest Megyei MLSZ elnök örült annak, hogy a fociban változás lesz, (ugyanennyit mondott annak idején a Szigethalom SC képviselőinek is), de őszintén elmondta, hogy minden évben a rendelkezésre álló keret háromszorosára érkezik be igény. Évente 1,5 milliárd forintot biztosítanak Pest megyére, a beérkező pályázatok támogatási igénye pedig 4,5 milliárd. Ezért minden pályázatot kénytelenek meghúzni.

Azt is elmondta, hogy pályaépítésre az MLSZ forrásaiból nem is adnak, azt csak az önkormányzatok által pályázható programból lehet finanszírozni. Erre a programra adjuk be a grundfoci pályázatot is. Javasolta, hogy a Darazsak pályázatában lévő pályát is adjuk be ide.

A múlt heti beszélgetés meggyőzött arról, hogy a képviselő-testület jól döntött, amikor nem vágyálmok mellett tette le a voksát, hanem konkrét sportfejlesztési koncepció mellett. Az MLSZ-nek is fontos célja az utánpótlás nevelése, hiszen csak stabil alapanyagból lehet a későbbiekben stabil csapatot is építeni.

 

Fáki László, Polgármester

Forrás: facebook Fáki László page

Eredeti post:

The post Fociról ismét appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4684
Baleset- Szigethalom Mátyás utca http://www.szigethalom.net/2017/06/19/baleset-szigethalom-matyas-utca-2/#utm_source=rss&utm_medium=rss Mon, 19 Jun 2017 07:22:50 +0000 http://www.szigethalom.net/2017/06/19/baleset-szigethalom-matyas-utca-2/ Baleset történt Szigethalom, Mátyás utca helyszínen. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra. A helyszínen torlódás, útlezárás nincs. Forrás:rendőrsèg útinfó

The post Baleset- Szigethalom Mátyás utca appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Baleset történt Szigethalom, Mátyás utca helyszínen.
A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra.
A helyszínen torlódás, útlezárás nincs.

Forrás:rendőrsèg útinfó

The post Baleset- Szigethalom Mátyás utca appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4682
100nm fóliasátor égett vasárnap Szigetszentmiklóson-képekkel http://www.szigethalom.net/2017/06/19/100nm-foliasator-egett-vasarnap-szigetszentmikloson-kepekkel/#utm_source=rss&utm_medium=rss Mon, 19 Jun 2017 06:27:29 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4665 Kigyulladt és mintegy száz négyzetméteren égett egy virágtermesztésére szolgáló fóliasátor vasárnap délután Szigetszentmiklóson, a Csepeli úton.   A tűz átterjedt a sátor mellett lévő komposztra is. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két vízsugár és egy erőgép segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet. Foto: PMKI Szigetszentmiklós HTP

The post 100nm fóliasátor égett vasárnap Szigetszentmiklóson-képekkel appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Kigyulladt és mintegy száz négyzetméteren égett egy virágtermesztésére szolgáló fóliasátor vasárnap délután Szigetszentmiklóson, a Csepeli úton.

 

A tűz átterjedt a sátor mellett lévő komposztra is. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két vízsugár és egy erőgép segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet.

 Foto: PMKI Szigetszentmiklós HTP

The post 100nm fóliasátor égett vasárnap Szigetszentmiklóson-képekkel appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4665
Súlyosan alábecsülve http://www.szigethalom.net/2017/06/17/sulyosan-alabecsulve/#utm_source=rss&utm_medium=rss Sat, 17 Jun 2017 18:32:10 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4658 A Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság keddi -06.13- ülésén két ingatlaneladás is napirendre került, melyről szeretném tájékoztatni a Tisztelt Olvasóimat!     Általánosságban elmondható rólam, hogy nem vagyok híve az önkormányzati ingatlanok eladásának, hiszen amitől megválunk, az soha többé nem szerezhető vissza, az önkormányzat vagyona pedig így is egyre kevesebb. Először a Szigethalmi Kutyatartók, Kutyatenyésztők és Környezetvédők Egyesületének (elnöke: Kovács Gyula) […]

The post Súlyosan alábecsülve appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
A Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság keddi -06.13- ülésén két ingatlaneladás is napirendre került, melyről szeretném tájékoztatni a Tisztelt Olvasóimat!

 

 

Általánosságban elmondható rólam, hogy nem vagyok híve az önkormányzati ingatlanok eladásának, hiszen amitől megválunk, az soha többé nem szerezhető vissza, az önkormányzat vagyona pedig így is egyre kevesebb.

Először a Szigethalmi Kutyatartók, Kutyatenyésztők és Környezetvédők Egyesületének (elnöke: Kovács Gyula) kérelme került napirendre. A SZIKE 2007-ben 10 évre, ingyenesen kapta bérbe azt a 2.572 m2-es területet, amin a tevékenységét végezhette. Mivel a 10 éves bérleti szerződés idén lejár, úgy döntöttek, jelzik a megvásárlási szándékukat.

Az egyesület munkáját megbecsülve és tiszteletben tartva nekem ezzel kapcsolatban három kivetnivalóm volt:

1, Nem tudhatjuk, hogy az önkormányzat később mire tudná még hasznosítani a területet, ezért az eladása szerintem nem célszerű.

2, Kovács Gyula úr jelezte, hogy a SZIKE valószínűleg megszűnik, ezért ő, mint magánszemély szeretné megvásárolni a területet. Bár ő nyilván ellenséget lát bennem, és hátsó szándékot feltételez, még is elmondtam, hogy az ő védelmében nem tartanám szerencsésnek, hogy magánszemélyként területet vásároljon. Azon kívül, hogy Kovács Gyula éveken át önkormányzati képviselő volt (Fáki László oldalán), jelenleg is a PFB tagja, és véleményem szerint nehezen lenne védhető a lakosság előtt, ha mint bizottsági tag, kvázi saját magának szavazna meg területet. Még akkor is, ha jogszerűen járt el, bejelentette saját érintettségét, és a bizottság is úgy döntött, hogy érintettsége ellenére nem zárja ki a szavazásból. Tehát nem lett volna jogszerűtlen, csak furcsa.

3, Az értékbecslés arcpirítóan alacsony árat hozott ki a területre, mindösszesen 275.200 Ft-os (2.572m2!). Ez nem az a pénz, amiért bármilyen önkormányzati területtől érdemes megválni.

Végül egy konszenzusos javaslat került elfogadásra, mi szerint Kovács Gyula, mint magánszemély folytatja tovább a kutyaiskola tevékenységét, és mint magánszemély kapja bérbe a területet, változatlan feltételekkel, ingyen. A terület az önkormányzat tulajdonában marad.

Utána következett a Hajmási Center II. Kft vásárlási kérelme, akik a Penny Market melletti, 2.000 m2-es területet szeretnék megvásárolni, üzletház építése céljából. Erre is készült értékbecslés, ami ahogy az előző témánál is, elég későn került kiküldésre ezért átnézni sem lehetett alaposan, nemhogy még esetleg egy másik értékbecslővel is felméretni a területet csak úgy a “biztonság” kedvéért. Persze ez is irreális árról szólt.

Külön érdekesség, hogy a késői kiküldés okán arra hivatkoztak, hogy későn is érkezett be a hivatalba az értékbecslés. Magát az anyagot az ülés napján 13:20-kor küldték ki nekünk, amikor az ember (ha épp nincs számítógép közelben, pl. dolgozik vagy úton van) nem tudja megnézni. Jómagam is úton voltam ebben az időszakban, de gondoltam: sebaj! Megnézem a telefonomon. Persze sikerült olyan formátumba összetömöríteni, amit a telefonommal nem tudtam megnyitni. Végül az ülés előtt 10 perccel sikerült hozzáférnem az értékbecslésekhez.

Az anyag állítólag későn érkezett be a hivatalba. Ezt nehéz megcáfolni, vagy bizonyítani, de egy biztos: az értékbecsléseken június 12-i (ülés előtti nap) dátum áll, tehát a késedelemért gondolom nem a postagalambot kell okolnunk, mivel manapság már nem azzal küldik a leveleket, sokkal inkább e-mailben, ami 2 percen belül a címzettnél van.

Visszatérve: az értékbecslő leírta, hogy a környéken található telkek fajlagos négyzetméter ára 7.692 Ft/m2, de vannak úgynevezett korrekciós tényezők, amik csökkentik az árat. Ezek az értékbecslő szerint:

-10% a kínálati ár miatt – Nehezen megérthető ez a tétel, hiszen tudjuk, hogy napjainkban szárnyal az ingatlanpiac, az árak nem lefelé mennek még itt Szigethalmon sem.

-20% a tereprendezés hiánya miatt – Valóban, dimbes-dombos a terület, bár a vevő annak tudatában akarja megvenni, hogy a területet rendeznie kell, tehát ez a tétel is vitatható.

-50% a kihasználhatóság miatt – Erre is ugyanazt tudom mondani: a vevő azért akarja megvásárolni, mert kihasználhatónak, alkalmasnak látja. Hiszen ott van az igen jól bejáratott Penny, ahol naponta több száz ember fordul meg. Egy nagy forgalmú főút melletti, a penny miatt sok embert oda vonzó területről beszélünk, nem egy Isten háta mögötti pampáról, ahol még a madár se jár. Tehát ezt a tételt semmiképp sem szabadna elfogadni.

Ez összesen 80%-os értékcsökkenést jelentene, 7.692 Ft helyett 1.538 Ft-os négyzetméter árat, ezzel jelentős kárt szenvedne az önkormányzat és mindössze 3 millió forintot kapna a területért.

Részemről két javaslat is elhangzott, 8 illetve 6 millió forint. A 8 millióra a bizottság tagjai egyből felszisszentek, hogy „azért ne ijesszük el a vevőt”, ezért azt a javaslatomat támogatták, amiben felkérjük a polgármestert a további egyeztetésre, és arra, hogy a 6 millió forintos árat célozza meg.

Sajnos a késői kiküldés miatt nem volt elég idő az értékbecslés átgondolására, de utólag belegondolva és másokkal egyeztetve egyértelművé vált, hogy a 6 millió forintos ár is irreálisan alacsony. Ha átgondoljuk, hogy a korrekciós tényezők maximum -30%-ig mondhatók jogosnak, akkor az 5.385 Ft-os négyzetméter árat jelentene, még alkudozással is 5.000 Ft/m2 (tehát 10 millió forint) lenne az az ár, amivel már szerintem mindenki jól járna.

Jelenleg folynak az egyeztetések, végső döntés a jövő keddi képviselő-testületi ülésen várható.

 

Bán Norbert, képviselő

The post Súlyosan alábecsülve appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4658
Nemzeti összetartozás napja Szigethalmon http://www.szigethalom.net/2017/06/17/nemzeti-osszetartozas-napja-szigethalmon/#utm_source=rss&utm_medium=rss Sat, 17 Jun 2017 11:03:30 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4646 A Trianoni Békediktátum 97. évfordulója alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete június 1-jén megemlékezést rendezett a Dísz téren, ebben az évben is Szigethalom Város Önkormányzatának támogatásával és közreműködésével. A megemlékezést Balázsné dr. Gyökér Dorottya, a rendezvény háziasszonya nyitotta meg. Jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt. Ezt követően Horthy Miklós üzenetét hallgatták meg az egybegyűltek, amely így szólt: „Bármit is hoz a […]

The post Nemzeti összetartozás napja Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
A Trianoni Békediktátum 97. évfordulója alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete június 1-jén megemlékezést rendezett a Dísz téren, ebben az évben is Szigethalom Város Önkormányzatának támogatásával és közreműködésével.

A megemlékezést Balázsné dr. Gyökér Dorottya, a rendezvény háziasszonya nyitotta meg.
Jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt.
Ezt követően Horthy Miklós üzenetét hallgatták meg az egybegyűltek, amely így szólt:
„Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó, temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart, és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét, és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása.”

Tóth József, a KDNP Szigethalmi Szervezetének elnöke Illyés Gyula „Magyar az, akinek fáj Trianon!” idézetével köszöntötte a megjelenteket, majd néhány gondolatban tovább fejtette Horthy Miklós üzenetét. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi megemlékezések, nemzeti gyásznapok pártsemlegesnek kell, hogy maradjanak, és pártszimpátiától vagy hovatartozástól függetlenül közösen kell, hogy emlékezzünk. Június 4-ről is, Magyarország legnagyobb nemzeti gyásznapjáról is. Itt is, Szigethalmon is. Emlékeztette továbbá az emlékezőket arra, hogy a Trianoni kereszt és kopjafák nem jöhettek volna létre a nemrég elhunyt alkotó, Apró Sándor áldozatos munkája nélkül.

Barcs János SZOT-díjas, Petőfi-díjas és Nívó-díjas író, költő következett, aki az alkalomhoz illő, két saját versét szavalta el.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő megemlékező beszédében idézett Juhász Gyula Trianon c. verséből:
„Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá.”
A képviselő kiemelte, hogy „Trianon nem egy távoli, főként történelemkönyvekből és közéleti eseményekből ismert emlék, hanem a közelmúlt valósága, amely egy éveken át tartó és mérhetetlen pusztítást és veszteséget okozó háború záróakkordja volt.”
A Nemzeti Összetartozás Bizottság tagjaként kifejtette továbbá, hogy az emlékezés már önmagában nem elegendő, tenni kell a Trianon okozta veszteségek és nemzetromboló hatások enyhítésére, a külhoni magyarság identitástudatának megőrzéséért, a Kárpát-medencében élő magyarok összetartozásáért és együttműködéséért.

A megemlékezés a Majosházi Református Általános Iskola diákjainak emlékműsorával folytatódott, ahol Barna Tünde, Benczik Réka és Farkas Bendegúz előadásában hangzott el egy verses, prózai betét Fibi Diána tanárnő felkészítésével.
Az iskola tanulója, Bőcze Bernadett elénekelte az Ismerős Arcok „Nélküled” c. szerzeményét, amely láthatóan nagy hatást váltott ki az egybegyűltek körében.

Az iskola előadását Deák Csaba görögkatolikus parókus követte, aki imát és áldást mondott.

Szabó Tünde költő saját versének előadása után következett a koszorúzás, ahol a megjelent egyházi és önkormányzati képviselők, pártok és szervezetek helyezték el koszorúikat a Trianon emlékhelyen, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjainak felvezetésével.

Az emlékezők először elénekelték a Szózatot, majd a zenei aláfestésnek bejátszott Varga Miklóssal együtt közösen a Székely Himnuszt.

Balázsné dr. Gyökér Dorottya megköszönte megjelenteknek a részvételt, majd Fáki László polgármester és Tóth József KDNP elnök közösen átadtak egy-egy ajándékcsomagot minden, az emlékprogramban részt vevő személynek.

A megemlékezést követően Tóth József a KDNP Szigethalmi Szervezetének nevében mindenkit egy állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetésre invitált az emlékhely mögött felállított sátrakhoz.

Ezúton is szeretnénk megköszönni fent nevezett személyeken kívül mindenkinek, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Balázs Miklós Gábor
KDNP Szigethalmi Szervezetének titkára

The post Nemzeti összetartozás napja Szigethalmon appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4646
Ketten meghaltak a Tökölön lezuhant repülőben http://www.szigethalom.net/2017/06/16/ketten-meghaltak-tokolon-lezuhant-repuloben/#utm_source=rss&utm_medium=rss Fri, 16 Jun 2017 14:55:25 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4634 A tököli reptéren péntek délután lezuhant egy vitorlázógép. A rendőrség szerint két férfi halt meg a 15 óra 20 perc körül történt balesetben. A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.    Az érintett gép a HA-1229-es lajstromjelű Falke volt, és a baleset a reptér nyugati, 14-es küszöbénél történt. Az iho/repülés információi szerint is kiképző repülés volt, az oktató […]

The post Ketten meghaltak a Tökölön lezuhant repülőben appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
A tököli reptéren péntek délután lezuhant egy vitorlázógép. A rendőrség szerint két férfi halt meg a 15 óra 20 perc körül történt balesetben. A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. 

 

Az érintett gép a HA-1229-es lajstromjelű Falke volt, és a baleset a reptér nyugati, 14-es küszöbénél történt. Az iho/repülés információi szerint is kiképző repülés volt, az oktató és növendéke a hetedik iskolakörét repülte, amikor a baleset bekövetkezett.

Az Időkép.hu reptéri webkameráján maga a zuhanás nem látszik, de 15:40 körül a háttérben, a fás részen felcsapnak lángok.

 

 

fotó:avia-info, PMKI Szigetszentmiklós HTP

 

The post Ketten meghaltak a Tökölön lezuhant repülőben appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4634
Baleset- Szigethalom Mű út Széchenyi utca kereszteződés http://www.szigethalom.net/2017/06/16/baleset-szigethalom-mu-ut-szechenyi-utca-keresztezodes/#utm_source=rss&utm_medium=rss Fri, 16 Jun 2017 08:46:49 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4629 Nemrég baleset történt Szigethalmon, a Mű út Széchényi utca kereszteződésében. Információink szerint két kisteherautó ütközött össze.   A helyszínelés félpályás lezárás mellett történik, a forgalom rendőri irányítással halad. Fokozott figyelemmel közlekedjetek az utakon.

The post Baleset- Szigethalom Mű út Széchenyi utca kereszteződés appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
Nemrég baleset történt Szigethalmon, a Mű út Széchényi utca kereszteződésében. Információink szerint két kisteherautó ütközött össze.

 

A helyszínelés félpályás lezárás mellett történik, a forgalom rendőri irányítással halad. Fokozott figyelemmel közlekedjetek az utakon.

The post Baleset- Szigethalom Mű út Széchenyi utca kereszteződés appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4629
Ünnepélyes városi díj átadó http://www.szigethalom.net/2017/06/15/unnepelyes-varosi-dij-atado/#utm_source=rss&utm_medium=rss Wed, 14 Jun 2017 22:06:56 +0000 http://www.szigethalom.net/?p=4597 2017 június 9-én délután öt órai kezdettel ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek Szigethalom város elismerései, és a díszpolgári cím. Az önkormányzat 3 kategóriában ismerte el a díjazottak teljesítményét, melyet a városért tettek. Erről május 23.-án döntöttek a képviselők titkos szavazással. A döntést az önkormányzati.tv weboldalon meg is tekinthetjük. Szigethalom sportolója díj Lovász Gábor Török Illyés László Budai Kovács Marcel Ruschel […]

The post Ünnepélyes városi díj átadó appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
2017 június 9-én délután öt órai kezdettel ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek Szigethalom város elismerései, és a díszpolgári cím.

Az önkormányzat 3 kategóriában ismerte el a díjazottak teljesítményét, melyet a városért tettek. Erről május 23.-án döntöttek a képviselők titkos szavazással. A döntést az önkormányzati.tv weboldalon meg is tekinthetjük.

Szigethalom sportolója díj

Lovász Gábor
Török Illyés László
Budai Kovács Marcel
Ruschel Zsófia

Szigethalom közösségi életéért díj

Markó Tiborné

Szigethalom településfejlesztéséért díj

Szigethalmi polgárőr egyesület

Szigethalom Díszpolgára

Regényi Tiborné

Ezeken túl az önkéntes társadalmi munkát is díjazták a civilek körében, illetve az intézmények is megszavazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat.

 

Az ünnepségről készült fotókat a facebookon oldalunk képgalériájában tudjátok megtekinteni

Közzétette: szigethalom.net – 2017. június 14.

 

 

 

 

The post Ünnepélyes városi díj átadó appeared first on Szigethalmiak közössége.

]]>
4597