Budapesten parkoltam

Mint az itt lakók többsége, én is sokat járok Budapesten. Néha autóval. A fizetős területeket igyekszem elkerülni, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak. Az elmúlt héten kétszer is érdekes élményem volt, gondolom, megosztom veletek, hiszen egy cipőben járunk.

Kaland a Vágóhídnál

A sárga vonaltól jobbra tilos parkolni, de hol a sárga vonal?A kép a Vágóhídnál készült

A sárga vonaltól jobbra tilos parkolni, de hol a sárga vonal?
A kép a Vágóhídnál készült

 

Gyakran megyek úgy a városba, hogy a 2-es villamos végállomása körül leparkolok, és villamossal megyek tovább, hogy a fizető övezeteket elkerüljem. Az Elektronikus Perkapuval kapcsolatos konzultációra indultam egy kedves ügyfelemhez, azonban mostanában változás történt: A környéken található barkácsáruházak fizetőssé tették a parkolást a saját parkolóikban. Első ránézésre ez nem tűnik katasztrófának, mivel a vízművek mellett szoktam megállni. Azonban, mostanában már ott sincs szabad hely, hiszen, akik a barkácsáruház parkolóját P+R-nek használták, azok most ott állnak meg. Nem estem kétségbe, leparkoltam a vágóhíd épülete előtt. Amikor sétálok a villamos felé, jön szembe egy közteres egy autószállítóval. Fordulok utánuk, az én autómnál állnak meg. Spuri vissza. Megkérdezem a közteres orkot, hogy jó helyen állok-e. A válasz az, hogy én igen, de a mellettem levő már nem, mert a felfestés egyértelműen tiltja. Az avart arrébb rugdosva mutatott egy kb. körömnyi sárga foltot (amikor a munka végeztével pár óra múlva le akartam a cikkhez fotózni nem találtam meg). A mellettem parkoló autókat elvitette…

A lekopott festésen kívűl semmi sem utalt arra, hogy az adott helyen változnak a parkolási szabályok, két embernek mégis elrontották a napját.

Rádiókért mentünk

 

A könyvtárban rendezett rádió kiállításhoz vettem néhány készüléket (de nagy a szám, ezeket megvettem volna kiállítás nélkül is). Mivel Mohácsról kellett felhozni, ezért egy gyűjtőtárs, aki többet vett egy kis benzin hozzájárulásért elhozta az enyémeket is. A kiállítás nyitása, az én türelmetlenségem, és a gyűjtőtárs rendelkezésére álló korlátozott hely miatt ezeket sürgősen el kellett hozni. Be az autóba, Waze mondja 1 óra út. Úgy tűnik a híres navigáció sem készült fel a RedBull Air Race következményeire. Vajon egy nagyrészt elmaradt légi verseny megérte, hogy teljesen lebénították a város forgalmát három napra? (Ha az idokep.hu-ra ránéztek, már sejthették volna, hogy az időjárás nem lesz optimális)

Nagy nehezen odaértünk. Leparkolunk. Megyek fizetni a parkolásért. Mire a parkolóórától visszaérek, már jön felém az ork. Az autón a mikuláscsomag. A „parkolóőrrel” (pénzbehajtóval) történt némi egyeztetés. A végének a hangneme miatt nem idézem. Sokan csalódnának bennem. Mindenesetre sok jót nem kívánok neki.

A „telefonos ügyfélszolgálat” első telefonszámát valami szerencsétlen nyugdíjas vette fel, aki közölte, hogy most nincs ügyfélfogadás, és én ezt miért nem tudom…

A második telefonszámon az automata hang nyomta a fülembe, különböző megfogalmazásokban, hogy „fizesd be” „fizesd be” „fizesd be”, egy fél óra hallgatás után emberinek tűnő hangot hallok, bár aki ilyen munkát vállal vajon tekinthető embernek?

Közölte, hogy küldjem be a jegy és a büntetőcédula fényképét, 30 nap alatt elbírálják, hogy kell-e fizetnem. A fizetési határidő 15 nap. Ez sokat elmond. Tökéletesen mindegy, hogy hogyan döntenek, fizetni kell.

A piac

Ilyen előzmények és párhuzamok mellet a szigethalmi önkormányzat a piac mellett fizetős parkolást vezetett be. Semmi gond Szigethalom nem nagy egy kerékpár és egy hátizsák is jó megoldás a piacra menéshez. Igen, de a kerékpárt a piac kerítése mellett hagyni nem igazán teszi valószínűvé, hogy visszatérve megtalálom. A kerékpár nem hűséges típus, könnyen máshoz szegődik. Bevinni nem lehet. Részben ott van a kerékpár piros körben a bejáratnál, részben a tömegben nem igazán könnyű tolni. Javaslom az képviselő uraknak/hölgyeknek, hogy gondolják újra. Esetleg a parkolásból befolyt összegből (ha már az ötlethez ragaszkodnak) csinálhatnának egy őrzött kerékpártárolót.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!