Egy űrmanó (SpaceStar) gondolatai

Mitsubishi SpaceStar autó

Én vagyok a Mitsubishi SpaceStar. A Gazdasszony rájött, hogy ez valószínűleg űrmanót jelent, mert sem az űrhöz, sem a helyhez nem sok közöm van. Egy kis városi gombóc vagyok.

Mitsubishi SpaceStar autó

Ezen a képen egy haverom látható

Nem régiben kerültem új gazdámhoz. Egyből vitt a szervizbe. Kaptam új olajat, szíjakat, szűrőket, be lettek állítva mindenféle részeim (futómű, klíma kuplung és sok más).

A nyarat nagy  egyetértésben nyomtuk le együtt. Volt, hogy városban szaladgáltunk – nekem ez az igazi terepem – de volt, hogy országúton, vagy autópályán fogyasztottuk a kilométereket – azért itt is helytálltam becsülettel – volt, hogy kaptam pár nap pihenőt.

A nagy fenekű Octavia után a Gazdák nagyon élvezték, hogy egészen kis körön lehet velem fordulni, kicsit fürgébben mozgok, mint az a nagytestű bálna, a fogyasztásom pedig méltó a méretemhez, az is picike. Azért szomorúak voltak, hogy néhány dog, amit az Octaviába “csak úgy bedobtak” belém el sem fér, de ezt tudhatták volna, amikor engem választottak, nem én mondtam, hogy vigyenek haza.

Azért ha ekkora fenekem lenne én elbujdokolnék

A mai gondolataim nem is erről szólnak, csak kicsit elkalandoztam.

Sok eszmefuttatást lehet hallani, hogy kell-e az autót melegíteni indulás előtt vagy nem. Erről nekem két véleményem van:

Ha hideg van, a motor beindulása után várj 1 legfeljebb két percet és szívesen viszlek bárhova.

Azonban ti nem tudom hogy vagytok vele, de én nem tudom magamat vezetni, ha a vezető kockára fagy, vagy lederesednek az ablakok én bizony nem érzem magamat biztonságban. Ha a gazda hibázik az én karosszériám törik össze, arról a szégyenről ne is beszéljünk, ha a gazda vagy egy gyalogos is megsérül, mert a szélvédő deres volt. Én ugyan nem szeretem, ha a motor álló helyzetben csak füstöt és meleget csinál, de a gazda kedvéért inkább elviselem, hiszen ha a gazda jól kilát az ablakokon és nem vacognak a fogai sokkal biztonságosabban jutunk el bárhova.

A gazda azért is szokott puffogni, hogy a háromhengeres kis cuki motorom miatt nagyobbat kell kuplungolni (hosszabban kell csúsztatni), mint ahogy ő szereti, illetve nagyon pontosan be kell tartani a váltási pontokat. Hát ne úgy csinálja, ahogy ő szereti, csinálja úgy, ahogyan én.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!