Kérés a karanténban lévőkhöz

Lassan a csapból is az folyik, hogy pusztító harmadik hullám van, napi csúcsokat döntögetnek a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek,és lassan óráról órára többen kapják el az új brit mutánst, mert sokkal fertőzőbb mint az alapvírus. Vannak akik nem hisznek a médiának, és csak „náthának” tartják a betegséget, ők viszont nézzenek körbe az ismerősi körükben, és rádöbbennek, hogy lassan kis túlzással minden ötödik ismerősük beteg lett. A saját ismerősi körömből indulok ki, sajnos itt is pusztít a koronavírus.

Most azokhoz szólok, akik karanténban vannak otthon betegen, vagy az egyik családtagja beteg, és mint elsődleges kontakt, neki is karanténba kellett vonulnia a családtagjával.

Vannak olyan munkák, amik nem állhatnak le, ilyenek a szolgáltatások. A levél és csomagkézbesítés, az áram, gáz kábeltv és internet szolgáltatások hibáinak javítása, stb. Ezt emberek végzik, családos emberek, akik kimennek hozzátok ha kell, és elvégzik a munkájukat.

Védjük ezeket az embereket!!

Ha karanténban vagytok otthon, ezt jelezzétek a szolgáltató emberének!

Ne menjetek jópofizni ki a postáshoz maszk nélkül,majd miután jól feltartottátok, mellékesen közlitek, hogy ti ráértek mert karanténban vagytok… Vagy éppen a kábeltv szerelő kimegy a hibabejelentésre, és nem szól neki senki, hogy egyébként karantén alatt van az egész család….

Megdöbbentő történeteket hallok a postásoktól, kábeltv szerelőktől, mennyire felelőtlenek azok, akik karanténban vannak.. Mennyire nem veszik figyelembe a másik embert.. jah, a feleségem/férjem beteg, nekem miatta kellett itthon maradnom, én nem vagyok beteg, nyugi, semmi baj….

DE BAJ!! a karantén pont azért van, hogy ne kerülj közvetlen kapcsoltba más emberekkel!!!

Tehát ha karanténba kellett vonulni a családnak, és bármilyen szolgáltatótól mennek hozzátok, jelezzétek a karantént már az elején! Mindenféleképpen maszkban menjetek ki a szolgáltató emberéhez, és kerüljétek a kézfogást. Ha valami oknál fogva alá kell írni valamit, vigyetek ki magatokkal saját tollat.

Vigyázzunk egymásra!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!