Bírságolt a katasztrófavédelem zöldhulladék égetés miatt Szigethalmon

Tavaly a Képviselő Testület elfogadta az új környezetvédelmi rendeletet (14/2019. (IV.30) önk. rend), melynek értelmében május 1.- szeptember 30. közötti időszakban tilos a kerti hulladék égetése. A szabály megsértői bírsággal sújthatóak. Egyéb hulladék égetése eddig is tilos volt és a Katasztrófavédelmi Hatóság hatáskörébe tartózóan büntetendő cselekmény.

 

Tegnap este 10 óra környékén a Katasztrófavédelem, a szigethalmi közterület felügyelet és a Polgárőrség több lakossági bejelentést is kapott, hogy a Kosztolányi utcában zöldhulladékot égetnek, ezzel füsttengerbe borítva a környéket kora éjszaka. A helyszínre kiérkező Polgárőrök, közterületfelügyelő, és Katasztrófavédelmisek beazonosították a szabályt megszegő lakótársainkat, és felszólították őket a tűz eloltására. Kisebb szóváltás után nem kellett a tűzoltóknak bemenni a területre a tüzet eloltani, a lakók megtették. A katasztrófavédelem munkatársai információink szerint 150.000.- forint bírságot szabtak ki.

 

Frissítés:
A facebookon többen jeleztétek, hogy a tüzeskedő lakótársunk egy méretes, kb 20 méteres tuját is lángra kapatott véletlenül, és a bejelentők között a felesége is szerepelt.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!