A Gazda összerakta a kiállítást

Pénteken a Gazda korán felkelt (az, hogy felkelt, még hagyján, de minket is felkeltett). Kinyitotta az autó csomagtartóját. Ahelyett, hogy minket tett volna bele, elkezdte bele hordani a rádióit, és közben mesélt. Mondott olyat, hogy kisszuper, nagyszuper, Néprádió, Népszuper.

Zorró portré

Ez vagyok én

Egyszer csak megjelent Keresztfiú. Egy szendvics volt a kezében. Azonnal jeleztem, hogy az az enyém. Ő ezt nem vette tudomásul. Nem adta ide, ő ette meg az egészet.

Elvonultak a könyvtárba. Ott elkezdték a rádiókat kipakolni. Pakoltak, pakoltak mire a két autó kiürült. Mivel a könyvtárban éppen rendezvény kezdődött ismét autóba ültek és elmentek még egy autóra való készülékért. Természetesen a RedBull Air Race-ről elfelejtkeztek (nem is foglalkoztak vele). Órákig főttek az autóban, mire megérkeztek Budapest másik végébe. Leparkoltak, pénzt váltottak, vettek parkolójegyet, mire visszaértek a kocsihoz, már ott volt a “mikuláscsomag”. A díjbeszedővel “kis egyeztetés” után próbálkozunk az ügyfélszolgálattal… (Nem gond több is veszett Mohácsnál)

Átvették a mohácsi rádió és tv gyűjtemény felszámolásából vásárolt készülékeket. Az állapotuk „fellelt”-nek mondható. Vastagon porosak, a dobozok nincsenek felújítva… Lehet finnyázni, de ezek szép darabok, és ennyi pénzért utoljára az 1980-as években lehetett ilyen szépségeket venni.

Egy tipp-topp állapotban megmaradt Orion 140 A

Egy jó állapotban megmaradt Orion 140 A
Na ezt végül otthon felejtette

 

Mivel már tudták, hogy miért nem lehet közlekedni a városban találtak sokkal gyorsabb utat hazafelé.

A könyvtárosok már azt gondolták, hogy a Gazdáékat megették a kannibálok. Éppen küldték volna a kutatóexpedíciót, amikor visszaértek.

Kezdődött elölről a cipekedés, a viccelődés (ez 820-as? Azt hittem 819-es). Minden rádió be lett kupacolva a kiállítóterembe, „csak úgy forma szerint”. A Garda vezetésével Keresztfiú és Péter berendezték a kiállítást.

A Gazda azt mondta, hogy egy könyvtárban ennél szebb kiállítást akkor sem tudott volna összerakni, ha a máshol levő rádióit is elhozta volna (pedig van közöttük több érdekes darab).

Az összes rádiót letörölgették (megint) és téma szerint kirakták az asztalokra. A kölcsön kapott Néprádió a vitrinbe került, néhány tranzisztoros szépséggel, a többiek a szabad levegőt élvezhetik az asztalokon.

Az új készülékekkel teljesen újra lehetett gondolni a kiállítást.

Ott lesznek azok a rádiók is, amelyekről már olvashattatok cikket.

Gyertek el a könyvtárba, nézzétek meg (Sajnos azóta már vége)

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!