Katás társaim!

A kormány felszámolja a KATÁT. Ez a KATA nem a makrancos Kata, hanem egy sokak által használt egyszerű és viszonylag olcsó adónem, kis forgalmat lebonyolító vállalkozóknak, vállalkozásoknak.

Az új rend szerint KATÁT választók csak magánszemélyeknek számlázhatnak, kivéve a taxisoknak.

Vajon mi ennek az oka?

Több oka is lehet. Az egyik az, hogy Dr. Parragh László az Iparkamara elnöke egy taxitársaság vezetője. Ez azonban a korrupció gyanúját vetné fel. Nekem egy másik gyanúm van. 1990 október 25-én a taxisok és a teherfuvarozók (érdekes, a hivatalos “történelemírás” csak a taxisokról emlékezik meg.) lezárták az ország fontosabb útjait, a Duna hidakat. A taxisok már megmutatták a mindenkori kormánynak, hogy ha kell, akkor kiállnak a saját érdekeikért. Emlékezzünk az Internetadó elleni tüntetésekre: Voltunk elegendően, a kormány meghátrált.

Ha elegendően tüntetünk, elég kitartóan, elérhetjük a céljainkat.

Gondoljuk végig:

Nemzeti ünnepeink:

Március 15

Volt egy felkelés, Orosz segítséggel leverték, Hajnau rémuralma, majd következett a kiegyezés. A kiegyezés után az ország olyan fejlődésen ment keresztül, aminek a nyomai ma is látszanak:

Andrássy út (korábban Sugár út)

Kisföldalatti

Új gyárak (Láng gépgyár, a csepeli Weiss konzervgyár, később Weiss Manfréd művek, Ganz vállalatbirodalom és rengeteg más)

Akkora szellemi fejlődés, hogy a XX. század elejére az elektromos fejlesztés négy legnagyobb központjának egyike a Ganz gyárak villamos részlege lett (Az Edison labor, Westinghouse, Siemens, Ganz)

Az atomkorszakot nagyrészt Magyarországról menekült tudósok alapították meg. Ezek az emberek a XX. század elején tanultak Budapesten. Az ő oktatási rendszerüket a kiegyezés után alapozták meg. Akkor is, ha nem mindegyikük vallotta magát magyarnak.

A másik nemzeti ünnep:

október 23

A forgatókönyv sok szempontból hasonló:

Felkelés, Szovjet segítséggel leverték, Biszku Béla majd:

Új gazdasági mechanizmus (igen, csak részlegesen vitték végig), a keleti blokkban messze itt volt a legmagasabb az életszínvonal, viszonylag szabadon lehetett beszélni, akár a kocsmában (legalábbis a nagyvárosokban)  lehetett akár a Pártot is szidni, ami a szomszéd országokban nem volt jellemző.

Ha kellően határozottan mutatjuk meg, a kormánynak hogy az intézkedése nem tetszik, akkor meg fog hátrálni. Ehhez nem pár száz ember, hanem pát 10 000 esetleg pár 100 000 ember kell. Mivel a KATA megszüntetése több százezer embert érint fájdalmasan, ezért egy ekkora tüntetés nem lenne lehetetlen. Ez talán elegendő lenne arra, hogy a kormány elgondolkozzon. A taxisok és az Internet használók megmutatták, hogy vér nélkül is meghátrálásra lehet kényszeríteni a kormányt.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!