Egy kupac arany 2

A találkozás után nem sokkal Éva visszament Ausztriába. Ekkor tudtam meg, hogy elbúcsúzni jött. Néhány hét múlva meghalt. A titokkal és a felelősséggel egyedül maradtam.

 

Éva állta a szavát. Egyszer csak jelentkezett Tommy, hogy Évától hallotta, hogy van eladó fémem…

A találkozás során nagyrészt angolul beszéltünk. Egészen addig, amíg elő nem vettem a fekete dobozból az első nyakláncot. Akkor Tommy lazán megjegyezte: Az anyját…

Vette elő a táblagépét. Keresés. Ez egy Sztroganov égszer. Ha a bross és a gyűrű is megvan hozzá, akkor mehetsz nyugdíjba. A dobozt áttúrva a hozzá tartozó fülbevaló lett csak meg. Tommy ajánlata (most már magyar nyelven) messze meghaladta az Éva által az egész doboz tartalmára tett becslést. Tommy közölte, hogy ilyen árút bármikor vesz. A doboz tartalma még igen komoly meglepetéseket rejtett. A megbeszélés végére a doboz félig kiürült és én gazdagabb lettem egy boríték dollárral és egy nagyobb boríték forinttal.

Tommyval megbeszéltük a következő találkozást egy fél évvel későbbre egy másik étterembe.

Az étteremből kicsit megilletődve távoztam. Nagyobb összeg volt nálam, mint amennyit egy életen át kerestem. Nem voltam nyugodt az úton, hogy ekkora összeggel utaztam végig a városon. Szerencsére semmi nem történt. Simán hazaértem.

Az ékszerek mellé ment a pénz a helyére.

A hét végén találkoztam Janival. Elmondtam, hogy szeretnék lakótelepi lakásokat venni és felújítani. Egy óra alatt átbeszéltük. A hét végén meg is találtuk az első lepukkant lakást.

 

A többi történelem. Az első adag arany eladásából vett lakások bérleti díjából folyamatosan vesszük az új lakásokat. A jövedelemből meg igen jól megélünk mindketten. Egy év alatt egész komoly vállalkozássá nőtte ki magát. 3 brigád csak az új lakásokat tette rendbe, illetve csináltunk egy irodát a hátmesteri teendőkre (bérleti díj beszedése, szükséges karbantartások megrendelése, könyvelési feladatok stb).

Természetesen a nagyiék háza is fel lett újítva. Ehhez egy alapítványt támogattam meg egy jelentősebb összeggel, amely a pénz felét a ház felújítására ajánlotta fel. (Így az árnyékban maradhattam)

Két év múlva az összes unokatesóm az albérlet üzletben működött közre, anélkül, hogy újabb aranyakat kellett volna eladni.Ekkorra már néha kénytelenek voltunk újabb lakások helyet aranyat venni, mert a lakás árak nagyon elszálltak. Úgy döntöttünk, hogy kivárjuk, míg a lakás árak egy kicsit esnek, addig nem vásárolunk újat, addig elvan a pénz aranyban.

A nagy kérdés az, hogy miképp lehetne ennyi aranyat úgy kezelni, hogy még sokáig a család érdekeit szolgálja. A család egyre nagyobb. Valahogy együtt kéne tartani, a fém értéke lassan emelkedik.

A továbbiak rengeteg kérdést vetnek fel.:

A családnak (a kincs nagyon kis részéből) sikeresen biztosítottam egy polgári jólétet. További fém eladásával a családi vagyont turbózzam fel?

Nem akarom, hogy az arany titka kitudódjon. Van az a mondás, hogy egy titok addig titoj, amíg legfeljebb két ember tud róla és legalább az egyik halott. Nem vagyok boldog, de most pontosan ez a helyzet.

Hogyan tovább? Vegyek további lakásokat az arany árából? A befolyó összeg így is jelentős. Abból a szükséges vásárlásokat meg tudom ejteni, sőt lassan a kivett aranyat is vissza tudom pótolni.

Réka unokatesómnak (frissen szakvizsgázott orvos) rendezzek be egy rendelőt? Jó lenne, mert a család megélhetése most nagyon erősen függ az ingatlan helyzettől. azonban hogyan adjam be, hogy van pénzem egy nagyon jól felszerelt rendelőre? Ha jól számolom, ez egy lakótelepi lakás árának a többszöröse. A pénz ott van a dobozkában, de lebukás nélkül, hogyan adjam oda? Ezt a problémát már sokadszor jártam körbe, amikor lett egy hármasom az ötöslottón. Gyorsan elhíreszteltem, hogy nyertem a lottón. Természetesen mindenki az öt találatra gondolt, de lehűtöttem a kedélyeket, hogy ilyen jól azért nem sikerült, de a rendelőt berendezhetjük. A rendelőbe nagyrészt Siemens és GM műszerek kerültek. A GM műszerek egy részéről kiderült, hogy az Budapesten az Üllői úton készültek. Rékával részletesen átbeszéltük, hogy egy ilyen rendelőnek a bérleti díja igen jelentős. Ő is úgy tervezi, hogy egy tapasztaltabb munkatársával közösen használná. Gyors számolás. Érdemes ilyen rendelőket berendezni és magánpraxist vivő orvosoknak bérbe adni. Na megint törhetem a fejem, hogy honnan van pénzem. Aztán átvágtam a gordiuszi csomót. Beszéltem egy magánegészségügyi szolgáltatóval, és a bérlakásokból befolyó összegből egy 10 orvosos rendelőintézetet rendeztünk be. Az ide érkező betegek teljesen meglepődtek, hogy egy menedzser szűrés megvan pár óra alatt. Az ide érkező páciensek (szigorúan időpontra) kapnak egy egyszer használatos pizsamát. A pizsamán már szerepel a nevük és színkóddal az előírt vizsgálatok. Mindenki kap maga mellé egy kísérőt, aki elkíséri a megfelelő ajtókhoz, segít tájékozódni és megoldja a felmerülő problémákat. Ezzel némi terhet levéve a jól képzet szakszemélyzet válláról, jelentősen felgyorsítva a folyamatokat.

Az új üzletág jelentősen jövedelmezőbb volt, mint a lakáskiadás, de sokkal több szakértő munkáját is követelte.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!