Szigetszentmiklóson holnaptól szigorítások lesznek

2020.04.09. Operatív csoport döntése és jelentése:

– KARANTÉNBAN LÉVŐ SZEMÉLYEK: A jelenlegi információink alapján 41 fő van házi karanténban. A mai napon is érkezett még egy pozitív teszttel rendelkező személyről hivatalos tájékoztatás, de egy főnek lejárt (meggyógyult), így összesen 4 személy az, aki a 41-ből pozitív teszttel rendelkezik a házi karanténban lévők közül.
hosszas vita után döntöttünk a
– RÉSZLEGES KIJÁRÁSI TILALOM: A miniszterelnök a mai napon késő délután felhatalmazta a polgármestereket, hogy további korlátozásokat vezethetnek be. Így az eddigi tapasztalatok és lakossági panaszok alapján Szigetszentmiklós város polgármestere az egyeztetés után elrendeli a kijárási korlátozás szigorítását. Hivatkozva arra, hogy a polgármesterek eléggé késői időpontban szereztek tudomást a döntési felhatalmazásról, ezért a szigorítást a fokozatosság elvét követve állapítottuk meg úgy, hogy pénteken még a jelenleg hatályban lévő korlátozások vannak érvényben, míg szombattól (azaz 2020.04.11. 0:00-tól) hétfőig (azaz 2020.04.13. 24:00-ig) az alábbi korlátozás lép érvénybe:

1.) Az éttermek és cukrászdák kizárólag elvitellel történő értékesítéssel, valamint patika, élelmiszer- és dohánybolt, piac kivételével a város minden üzletének zárva kell lenni.
2.) A vásárlókkal érintkező bolti személyzet számára maszk és védőkesztyű kötelező!
3.) Lezárásra kerül a Tanösvény. A lezárásra került területek (Kéktó, Tanösvény, játszóterek) látogatása szigorúan TILOS! Aki ezt megszegi, 50.000 forintig büntethető.
4.) Elrendeljük a Gyula diák sétányon a folyamatos járőrözést a szabályok betartatása végett.
5.) A szigetszentmiklósi lakosságot arra szólítjuk fel, hogy kizárólag csak létfontosságú ügyben hagyják el az otthonaikat!
6.) Felkérjük a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy munkájukkal segítsék ezen szabályok betartatását.

– HANGOSKOCSI ÉS TÁJÉKOZTATÁS: mivel a tájékoztatásra nem volt időnk, ezért a vészhelyzetre való tekintettel hangoskocsi használatával fogjuk a lakosságot tájékoztatni. Továbbá megkérjük a helyi médiát, hogy a híreikben szerepeltessék a kijárási korlátozás szigorításáról szóló döntéseinket.

MARADJANAK OTTHON A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN!

Forrás: Szigetszentmiklós város facebook oldala

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!