Szigethalom operatív törzs rendelkezései

Tisztelt Szigethalmi Lakosok!

Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a 2020. március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével Szigethalom Város Önkormányzata saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl az alábbi intézkedéseket vezeti be.

Óvodák:

Az önkormányzat fenntartásában levő Négyszínvirág Óvoda minden tagintézménye 2020. március 16-tól ügyeleti rendben működik. Március 16-án hétfőn minden gyermeket a saját tagóvodájában várnak. Március 17. napjától kizárólag a Narancs óvoda (Szigethalom, Rákóczi utca 145.) tart ügyeletet. Kérjük, aki meg tudja oldani (idős nagyszülők segítsége nélkül) tartsa otthon gyermekét! Aki az otthontartás mellett dönt, kérjük a szokásos csatornákon értesítse az óvodát, mondja le az étkezést! Telefonszám: 0624 407 609; e-mail cím: ovoda.titkarsag@vnet.hu. A távolmaradáshoz nem kell igazolás!

Azon gyermek, akinek szülei vagy a vele egy háztartásban élő családtagjai közül bárki, bármely külföldi országból érkezett haza, a gyermek a hazaérkezéstől számított 14 napig nem látogathatja az óvodát!

Fokozottan felhívjuk a figyelmet, hogy az önkormányzati fenntartású nevelési, oktatási intézmények továbbra sem fogadnak légúti fertőzés jeleit mutató gyermeket!

Iskolák:

Az iskolai étkezéseket nem kell a szülőknek egyesével lemondaniuk, azt az Önkormányzat központilag lemondja. A már befizetett összegek a következő befizetésnél jóváírásra kerülnek. A Tankerület által megszervezett ügyeleti rendszerben részt vevő gyermekek számára biztosítjuk az étkezést. A szülő jelezze a Nebuló Közétkeztetési Intézmény felé gyermeke étkezési igényét az alábbi elérhetőségeken:
Telefonszám: 0670 330 1680; 0670 934 2785; e-mail cím: nebulo@szigethalom.hu

Bölcsődék:

Az Önkormányzat fenntartásában levő Nobilis Humán Szolgáltató bölcsődéi 2020. március 16-tól ügyeleti rendben működnek, minden gyermeket a saját tagintézményében várnak. 2020. március 17. napjától kizárólag a Szivárvány Bölcsőde (Szigethalom, Rákóczi utca 149/a.) tart ügyeletet. Kérjük, aki meg tudja oldani (idős nagyszülők segítsége nélkül) tartsa otthon gyermekét! Aki az otthontartás mellett dönt, kérjük a szokásos csatornákon értesítse a bölcsődét, mondja le az étkezést! Telefonszám: 0670 334 8894; e-mail cím: info@nobilishuman.hu. A távolmaradáshoz nem kell igazolás!

Idősek ellátása:

A legveszélyeztetettebb idős korosztály védelme érdekében az idősek nappali ellátása átmenetileg szünetel. Ellátásuk házi segítségnyújtás keretében történik.

Egészségügyi ellátás:

Nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy minden esetben először telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal! A gyógyszerek felírása és kiváltása e-recepttel megoldható.

Táppénz igény esetén szintén telefonon keressék a háziorvost! Szakorvosi javaslatok meghosszabbítása nem szükséges, azok érvényben maradnak.

Koronavírus fertőzés gyanúja (láz, köhögés, fejfájás stb.) esetén mindenképpen telefonon értesítse a háziorvosát (ügyeleti időben az ügyeletet a 0624 405 405 telefonszámon)! Ne hagyja el otthonát!

A lejáró okmányok (jogosítvány, közgyógyellátási igazolvány stb.) érvényességi ideje a veszélyhelyzetre való tekintettel automatikusan meghosszabbodik. E miatt nem szükséges felkeresni a háziorvost!

Védőnői ellátás:

A területi védőnői szolgálat házi látogatásai elmaradnak. Egészséges tanácsadásra a védőnők hívják be a gyerekeket (például kötelező védőoltásra).

Fogászati ellátás:

Kérjük, csak halaszthatatlan esetben keressék fel fogorvosukat! Légúti, fertőző betegség esetén ne menjen fogorvoshoz!

Egyéb ellátások:

A Szigethalmi Gyermekjóléti Szolgálat március 16-tól ügyeleti rendben működik, telefonos bejelentkezés alapján a 0670 382 8916 telefonszámon.

A Hegedűs Géza Városi Könyvtár rendezvényei határozatlan ideig elmaradnak. A könyvtár szolgáltatásait 2020. március 16-tól ügyeleti rendszerben tudják igénybe venni.

A városi rendezvények április végéig lemondásra kerültek.

A Szigethalmi Polgármesteri Hivatal 2020. március 16-tól ügyeleti rendszerben működik. Az ügyintézés elektronikusan illetve telefon útján történik.

Az Önkormányzat felkészült a hatósági karanténban levő lakótársaink ellátására. A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek. A további intézkedésekről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Az eddig hozott intézkedéseket a város vezetése megelőző jelleggel hozta meg. Szigethalom Város Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban a hatékony védekezéshez szükség van a lakosság felelősségteljes együttműködésére is.

Megkérek minden lakost, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

Szigethalom, 2020-03-14

Szigethalmi Operatív Törzs

http://szigethalom.hu/anyagok/2020/operativ1.pdf

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!