Itt a karácsony

Itt a karácsony. Ilyenkor ünnepeljük, hogy egy kitaszított családnak gyermeke született 2019 évvel ezelőtt. Mennyi minden benne van ebben a történetben, amit még ki lehetne részletezni.

A gyermeket jászolba fektették. Ez a védőoltások helyett volt. Egy rakás fertőzést összeszedett. Ha túlélte, védett lett… (Mennyivel praktikusabb a csillogó tűs megoldás…).
A könyékről összesereglettek megnézni a gyermeket. Ennek a ceremoniális formája a keresztelő (ami szintén az az előbb említett személyhez köthető)

Vajon tényleg akkor született? Akkoriban még nem tartották fontosnak a gyermekek születését feljegezni, hiszen a többségük nem élte meg az öt éves kort sem. A királyi családoknál azért készültek ilyen feljegyzések. A történészek és a csillagászok néhány év eltéréssel azt mondják igen.

Az Ünnep

 

A karácsony sok család életében az egyik legnagyobb ünnep. Ilyenkor fát állítunk összejön a család, nagyokat eszik.
Ezek az események a magamfajta házikedbencek életét is felforgatják.

A legfontosabb: Egy házikedvenc nem ajándék. Ha a megajándékozandó személy állatot szeretne, majd választ egyet menhelyről, vagy vesz magának egyet. Sajnos rengeteg kutya végzi a menhelyen vagy az utcán, mert a megajándékozott megunja.

A nagy családi összejövetelek általában nagy evészetek szoktak lenni. Rengeteg ember jön össze. Nagyon kérlek, hogy az asztalról ne adjatok nekünk falatot. Ezek egy részét nektek sem kéne megenni, nekünk a csoki, az édesítők és sok minden emberek számára finom dolog méreg.

Lucifer macska most böködött meg, hogy arra is hívjam fel a figyelmeteket, hogy a házikedvenc békésen elvonulhasson ha sok neki a nyüzsgés. Attól, hogy a Gazdák szeretnek valakit, nem biztos, hogy mi is, de az is lehet, hogy mi elmennénk egy kicsit pihenni. Hagyjatok lehetőséget, hogy elvonuljunk.

 

A szilveszter

Szilveszter éjjel (sokan már korábban is) rengeteg alkohollal és petárdákkal, tűzijátékkal köszöntik az új évet. Sok állat fél a nagy zajtól. A házikedvencek és a vadállatok egyaránt. Sajnos a puskapor és az alkohol rossz keverék. Minden évben több új esik ezen keverék áldozatául. Az első javaslatom, hogy ne használjatok pirotechnikai eszközöket. Azonban mivel tudom, hogy szilveszterkor akkor is hatalmas hangzavar lesz, ha sokan nem zajonganak, ezért a házikedvencek gazdáit kérem meg, hogy zárják be kedvenceiket. Csibész már a vacsit sem eszi meg szilveszterkor elvonul a sarokba és megvárja, hogy újévkor minden elcsendesüljön.

Ilyenkor egy kis nyugtató, amit az állatorvos ír fel csodákat tesz, de a csukott ajtó és a személyes felügyelet nem felülmúlható. Egy házikedvenc a lgnagyobb biztonságban a Gazda mellett érzi magát.

Ha mégis baj van

A Szilveszteri Állatmantő Ügyelet önkéntesei segíthetnek, de a bajt jobb megelőzni:

  • Van chip a kedvencben?
  • A chip regisztrálva van? (Erre egy állatorvos gyorsan tud válaszolni)
  • Van biléta a kedvenc nyakörvén? (Én pár hete kaptam újat)
  • Van friss fénykép? (Ha baj van jól jöhet)

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!