Nyakunkon Augusztus 20

Zorro új kép

Csibész leugatott, hogy miért a sok évvel ezelőtti képemet használom a cikkekhez. Íme ez tegnapi. Ugye, hogy most is jól nézek ki?

Augusztus 20. napja Magyarországon állami ünnep. Az államalapítás, az új kenyér, Szent István ünnepe, kinek-kinek az ízlése szerint. Ezt a napot hagyományosan vízi- és légi- parádéval volt szokás ünnepelni. A parádé egy idő után elmaradt. a helyét az Air Race vette át. Úgy tűnik ez is elmúlt. Ebben az évben ismét a hadsereg vitatott harcértékű repülőgépei fogják a belvárosban tartózkodók dobhártyáit borzolni. Sötétedés után pedig (definíció szerint) az év legnagyobb tűzijátékát lehet megtekinteni a budapesti Duna parton.

Természetesen más városok, sőt magánszemélyek is rendeznek ilyenkor különböző méterű tűzijátékot. Ezt mi kutyák nehezen viseljük. Egyre több helyen a tűzijátékot más látványossággal helyettesítik. Nem tudom, hogy ez-e a megoldás, vagy, hogy ez jó megoldás-e, ráadásul ebben az évben még biztosan lesz égi látványosság. Ezek miatt kérlek benneteket kétlábúakat: 20-án legalább a garázsba zárjátok be a kutyáitokat. Ne ijedjenek meg, ne szökjenek el. Sokkal könnyebb a szökést megelőzni, mint egy rémületében világgá ment állatot megtalálni. Természetesen egy nyomkövetős nyakörv is sokat ér, azonban a bajt nem előzi meg.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!