Kamu oldal, kamu hír, nincs lakáskorszerűsítési támogatás!

Többször volt már szó arról, hogy a tudásfája, hírturi, és egyéb kamuhír gyártó oldalak tartalmát nem érdemes megosztani, sőt meglátogatni sem, de sokan vannak, akik erről nem vesznek tudomást, és “az ami az interneten van, az igaz!” elv szerint mindent elhisznek.

 

Így van most az internetet ellepő Hazai hatékonyság 2 nevű alanyi jogon járó lakásfelújításra fordítható támogatással is. Nos, szépen hangzik, de A HÍR NEM IGAZ!!!!

A hazaihatékonysag.hu weboldalon az alábbi tájékoztató érhető el:

Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a “Hazai Hatékonyság 2” javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait.

Tehát felesleges rohanni az önkormányzathoz, és tervezni, miként újítjátok fel a lakást.

Legyetek figyelmesebbek mire nyomjátok a megosztás gombot, és milyen “híroldalról” tájékozódtok.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!