Ha szénnel vagy fával fűtesz, végre te is megkapod a rezsicsökkentést!

A vezetékes energiával fűtők már már réges-régen elfelejtették a rezsicsökkentést, de akik szénnel vagy fával fűtöttek, még mindig várják, hogy ők is megkaphassák a kormány “ajándékát”. Márciustól július közepéig gondolkoztak azon, miként lehetne megoldani ezt a problémát.

 

A kormány a július 25-i ülésén döntést hozott arról, hogy a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is meg fogják kapni a téli rezsicsökkentést.

A vonatkozó kormányhatározat száma az 1364/2018. (VII. 27.) A cél, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva még nincs bekötve, ezért mással – pl. fával, szénnel – fűtenek.

Az önkormányzatok felé írásban kell igénybejelentést tenni legkésőbb október 15-ig. Csak az kaphat támogatást, aki eddig még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tenni. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem ellenőrizheti.

A határidő elmulasztása jogvesztő.

Részletes tájékoztatást a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőitől kaphatsz személyesen ügyfélfogadási időben, vagy a Polgármesteri Hivatal 06-24-403-656 telefonszámán.

 

Az igényeléshez szükséges dokumentum itt letölthető.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!