Országgyűlési választások 2018 – A jelöltek

A Köztársasági Elnök 2/2018.(I.11.) KE határozatában az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásának időpontját 2018. április 8. napjára tűzte ki. A választópolgárokat a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről 2018. február 19-ig.

 

 

A szavazás napján külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt a választási iroda vezetőjétől 2018. március 31-én 16.00 óráig kérhetik személyesen, ajánlott levélben, a www.valasztas.hu honlapon, vagy ügyfélkapus regisztráció esetén a www.magyarorszag.hu honlapon. A kérelemnyomtatvány igényelhető a Választási Irodán.
Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb 2018. április 6-án 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. Az átjelentkezés személyesen, ajánlott levélben, a www.valasztas.hu honlapon, vagy ügyfélkapus regisztráció esetén a www.magyarorszag.hu honlapon. A kérelemnyomtatvány igényelhető a Választási Irodán.
A mozgóurna iránti kérelemnek legkésőbb 2018. április 6-án 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához, vagy 2018. április 8-án, legkésőbb 15.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.
A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti Braille-írással készült értesítő megküldését, könnyített formában megírt tájékoztató anyag megküldését, Braille-írással ellátott szavazósablon alkalmazását a szavazóhelyiségben és a mozgóurnás szavazás során, valamint akadálymentes szavazóhelyiség alkalmazását. A kérelmet 2018. április 6-án 16.00 óráig kell benyújtani a Választási Irodához.
A választópolgár kérheti, hogy a központi névjegyzéken kerüljön feltüntetésre nemzetiségének megnevezése, és azt, hogy az országgyűlési választáson is nemzetiségi választópolgárként kíván szavazni. Az erre vonatkozó nyilatkozatot legkésőbb 2018. március 23-án 16.00 óráig kell benyújtani.

A választással kapcsolatos további információk megtalálhatók a www.valasztas.hu oldalon.

 

Az egyéni jelöltek bemutatkozásai a képekre kattintva elérhetőek

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!