Változik az orvosi ügyelet, vagy mégsem?

Az önkormányzati újságban található tájékoztató szerint megszámlálhatatlan sok panasz érkezett a hivatalhoz a jelenlegi orvosi ügyeletet szolgáltató MorrowMedical Zrt. ellen, ezért tavaly februárban a képviselő testület már nem fogadta el annak beszámolóját.

 

Ennek következményeként 2017 májusában közbeszerzési pályázatot írt ki Szigethalom város önkormányzata az ügyelet üzemeltetésére. A pályázatra három céget hívott meg a város, a MorrowMedical Zrt-t, az Inter-Ambulance Zrt-t és a Medical Provisor Kft-t. A pályázatra két cégtől érkezett anyag, de júniusban az egyik pályázót ki kellett zárni érvénytelenség miatt, a másik pályázó pedig a rendelkezésre álló források feletti összeget kért, ezért a pályázatot sikertelenül lezárták, és új fordulót hirdettek.

 

Az új fordulón a Medical Provisor és az Inter-Ambulance nyújtott be érvényes munkaanyagot, és hosszas mérlegelés után az Inter-Ambulance nyerte azt meg szeptemberben.

 

Eddig minden rendben is lenne, de kicsit utána nézve a cégeknek, érdekes dolgok derülnek ki. A MorrowMedical Zrt cégvezetése megegyezik a most nyertes Inter-Ambulance Zrt vezetésével. Ha mindez nem lenne elég, a MorrowMedical 100%-os részvényese az Inter-Ambulance Zrt.

 

Ez az én olvasatomban a nesze semmi fogd meg jól tipikus esete. Jól hangzik, hogy más cég fogja ellátni településünk orvosi ügyeletét, de ugyanazt fogjuk kapni ugyanazon emberektől, feltehetően ugyanazon stílusban, és minőségben..
Vagyis nem változik semmi, csak papíron, véleményem szerint, de ezt mindenki döntse el a maga szemszögéből.

A szotyit hívhatjuk makukának is, attól függetlenül mindkét elnevezés a pirított napraforgómagot takarja.

 

 

Cégadatok forrása: e-cégjegyzék

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!