Vajas, cukros csiga

Mint tudjátok, az oldalunknak van egy főzéssel foglalkozó társ-csoportja, a Halmiták Konyhája! Itt a Szigethalmiak közösségének tagjai nyerhetnek bebocsájtást, és oszthatják meg egymással receptjeiket, főzési tanácsaikat, és megmutathatják, milyen ételeket tudnak főzni.

 

A csoportban Hetente új kategóriában hirdetnek versenyt, Halmita Kaja Csata névvel. Itt az elkészített étel képét kell az albumba feltölteni recepttel, és a legtöbb like-ot kapó étek nyer. A “nyeremény”, hogy ide, a gasztro rovatba kikerül az étel és a receptje, illetve a csoport képe egy hétig a nyertes fotó.

 

Ezen a héten Dóra Dobó nyert: Vajas (cukros) csiga.

 

 

“2,5 dl tej, 8 kiskanál cukor, 3 dkg élesztő, 1 csipet só, 5 tojás, 60-70 dkg liszt összegyúrni, keleszteni. Addig kikeverni 25 dkg margarint, 25 dkg cukorral és egy vaníliás cukorral. ha megkelt tészta ki kell nyújtani megkenni cukros margarinnal.

tetszőlegesen 3-4 cm csíkokra kell vágni és feltekerni csigába. ezután egy sütőtálba egymás mellé nem túl szorosan (célszerű aljára sütőpapírt rakni ) berakjuk, így is kelesztjük kicsit és sütés előtt nagyon cukros tejjel megkenjük.

megsütjük tetszőleges színűre. van aki sötétebben szereti. imádom mert ez nem egy száraz csiga! 😉

jó étvágyat hozzá!”

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!