Gazdasszony rádiót akar hallgatni 2. rész

A Gazdák végre (úgy tűnik) felkészítik a konyhát a rádió fogadására. Megint elgondolkodtak, hogy mi lenne az optimális rádió.

Zorró portré

Már megint nem hagynak békén a butaságaikkal

Egy szép rádió az első műszaki boltból

 

Orion 366
Sík Béla gyűjteményéből

Telefunken Regős

Ebben az esetben lenne egy szép URH képes rádiójuk, amin tetszőleges rádiót hallgathatnak. Azt azonban ti is beláthatjátok, hogy egy olyan lakásban, ahol egy Telefunken Regős vagy egy Orion 366 is otthon érezheti magát ez nem egy igazi megoldás. (Igaz, most mind a kettő vidéken nyaral)

Az Orion 420A

 

Az a bizonyos Orion 420A

Ez volt az eredeti ötlet. Egy Orion 420A, ami egy szép kisszuper készülék, rejtetten beépített okostelefonnal, amin webrádiókat lehet hallgatni.

Ez egy határozottan jobb megoldás, de a szőr feláll tőle a hátamon. Mondom ám a Gazdáknak, hogy tényleg szép készülék a 420-as de méltatlan csalás egy mai (na jó ma már selejtezett) okostelefont szerelni bele. Ha közép hullámú adókat akarnak hallgatni, akkor legyen, de ezt valahogy nem veszi be a gyomrom. Ennek a megoldásnak viszont vitathatatlan előnye, hogy csak a kábeleket kell elkészíteni és már működik is. A rádiót meg úgy is felújítanák. (még mindig nem szól szépen, pedig már mit ugattam, hogy rakják már rendbe)

Venni egy német vagy osztrák kisszupert,

A német és osztrák készülékeken az URH (UKW) sáv a ma is használatos „nyugati” (CCIR) és nem a mifelénk régebben használt „keleti” (OIRT) szabvány szerinti, tehát a most divatos URH adók épp úgy foghatóak rajtuk, mint a korszerű készülékeken a hangzásuk, pedig a nagyobb doboz és a csöves technika miatt egy kicsit kevésbé doboz szerű.

Kérlek segítsetek dönteni a gazdáimnak. Az én fülemet vakargatják, hogy oldjam meg ezt a dilemmát, de mi mást tehetek, mint összehordom a szempontokat, aztán döntsenek ők.

Tudtok még érveket mondani bármelyik megoldás mellett?

Mi a véleményetek melyik a nyerő?

Ha az URH sávos kisszuper mellett döntenek tudtok típust ajánlani?

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!