Mire futja a keretből?

Mai sztori… szóval délután elmentem a Szigetszentmiklósi sztk-ba, azon belül is  a traumatológiára, egyszerűbben a sebészetre. Egy anyajegyet vettek le. Időpontra mentem, kb 5 perc várakozás után szólottak is.
Gondoltam magamban, juhéjj,ez gyors lesz, sima ügy!

Szokásos kezdés, beutalót elolvassa a doki, ránéz arra a fránya anyajegyre. Mondom, ha már itt vagyunk, így szépen összegyűlve, lenne egy másik is, igaz, hogy az nem anyajegy, hanem csak egy bosszantó szemölcske, de kapjuk le azt is egy füst alatt..

Válasz:
Ha akarná sem tudná, mert ezt lézeresen kell eltávolítani. DE!
Ha lenne lézer, akkor sem tehetné, mivel egy nap egy emberen egy beavatkozást fizet csak a TB…
Puff neki, megszorítások vannak, el kell fogadni, gondoltam…
 
Jött a beleegyező nyilatkozat, hogy tudatában vagyok a műtét részleteivel, annak esetleges következményeivel ha rosszul sül el a dolog.. mondanom sem kell, azt se tudtam, mi fog következni, de aláírtam, mert ez nélkül nincs műtét.. Ha el lesz cseszve, és leesik a kezem könyökből, majd ráérek pereskedni, de bízok a dokiban.. olyan kedvesen beszél, és mosolyog is.
 
Nosza, aláírás megvolt, pattanok a “műtőasztalra”. Lidocain injekcióval végigszurkálja a területet, majd szike.. Innentől nem nézem a dolgokat, bambulok az íróasztalra, nézem milyen tollak vannak rajta, milyen típusú a monitor stb., csak ne azt nézzem hogy nyiszálnak. Semmit nem érzek, szóval eddig profin megy a dolog!
 
Doki az asszisztensnőnek szól, hogy kéri a csipeszt. Asszisztens kibont egyet, oda adja a dokinak, majd az alábbi párbeszéd hangzott el köztük:
 
-Doki: Ne ezt a fajtát, ezzel nem lehet úgy megfogni.
-Asszisztens: Ez van, a másikra elfogyott a keret!
 
Ez a kemény gyerekek… elfogyott a keret!
Bezzeg a nemzeti 11 kerete soha nem fogy el, a Felcsúti aréna kerete sem… de a sebész kerete egy nyomorult csipeszre elfogy!!!
értitek?

EGY CSIPESZRE!!!!
De lássuk be, Magyarország jobban teljesít. Örüljünk, hogy még van egyáltalán cérna, hogy összevarrjon, van szike, amivel felvágjon. Örüljünk, hogy vannak még orvosok, akik ilyen körülmények között dolgoznak, és köszönjük meg nekik, hogy még nem mentek el külföldre dolgozni.

Lassan el fog jönni az idő, hogy nem a csipesz fog hiányozni, hanem az orvos, és a TB a táltosoknak fogja megmondani, hogy egy nap egy emberen csak egy rontáslevételt lehet elvégezni.
Persze, lehet mondani, menj magán orvoshoz, mint ahogy már megkaptam ezt a választ. De fizetem a TB-t, és nincs felesleges 15-20-50ezer forintom. Nem vagyok túlfizetett gázszerelő, sem kétballábas focista sem. Nem vagyok barátja egy nagykutyának sem, aki helikopterrel elvinne csak úgy egy magánklinikára, ahol majd a rokonságtól kölcsönkapott pénzből kifizetném a számlát.
Dolgozom, és a fizetésemből élek, egy gyereket nevelek. Nem engedhetem meg magamnak a magánklinikát, mint ahogy nem engedheti meg magának Magyarország 80%-a sem.

….de a lényeg, Magyarország jobban teljesít…..

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!