A használt számítógépek

A Gazda mondta, hogy egy jól menő ügyfelének telepít 6 számítógépet. Nézem ám mind a hat használt, az egyik törött is.

Zorró portré

Most a Gazda érdekes dolgokat mesél

 

Egy céges környezetben használt számítógépet vinni? Ez meg milyen virtus?

Kérdezem a Gazdát, hogy hogy is van ez?

Gazdaságossági megfontolások

Természetesen ezek nem akármilyen használt számítógépek. Ezek a saját idejükben prémium minőségnek számítottak. Az, hogy pár évig másutt használták, nem jelent semmit. Éppen olyan jól használhatóak mint amikor vadi újak voltak. A merev, masszív felépítés biztosítja, hogy egy irodában nem nagyon fordul elő olyan esemény, ami ezeket a számítógépeket veszélyeztetné (na jó egy lopás vagy tűz más téma).

Egy Thinkpad notebook ára újonnan igen impozáns, használtan is megkérik az árát, de akkor már a bőven elérhető kategória. Természetesen a beépített technika pár év alatt erkölcsi avulást szenved, de még bőven a jól használható kategóriában marad. A jó minőségű kijelző és a szinte összetörhetetlen ház megmarad.

Az asztali és torony gépeknél is hasonló a helyzet. Pár tízezer forintos beruházással lehet olyan számítógépekhez jutni, amiért az előző tulajdonos több százezer forintot, vagy annak megfelelő eurót fizetett (ennyi pénzért rengeteg kutyakaját adnak ám). Eltelt pár év az akkori i5 processzorok teljesen ellátják egy mai i3 feladatait, így ráadásul még dicsekedhetünk is, hogy i5-el nyomatjuk.

Mert Cool

 

Az elektronikai eszközök gyártásához rengeteg izé, valamicsoda és akármi kell. Ahol az izéket bányásszák az pont egy háborús gócpont, a valamicsodákat gyerekekkel csináltatják, az akármiket pedig külszíni fejtéssel bányásszák.

Azt ne részletezzük, hogy mekkora gáz, ha valami háborús övezetekből jön a gyermekmunka meg erre felé egyáltalán nem elfogadott. A bányák helyén régebben pedig erdők voltak, állatok laktak. A vadászok szerint a kutyák ártanak a vadaknak. Vajon a bányák nem? Miért nem a bányatulajdonosok kilövését foglalták törvénybe a kutyák helyett?

Ha használt számítógépet használsz akkor úgy csökkented ezeket a problémákat, hogy a pénztárcád is mosolyog.

 

 

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!