A Gazda fodrászhoz ment

Zorró portré

Már megint füstölgő fejjel jött haza a Gazda

Gedeon bácsi, a női fodrász
Nagy művész ő, a fő hajszobrász
Megszépíti a páciens fejét

A Gazda nem szeret erre fele fodrászhoz járni. Amikor utoljára volt Szigethalmon fodrásznál a várakozók között egy igen ismert transzvesztita előadóművész üvöltözött arról, hogy a Csepel szigeten mindenki szomszéd. A zajterhelést megelégelve a hajvágást későbbre halasztotta. Akkor javasolták neki Noémit. Ő elég messze lakik és dolgozik, de tisztelettel szól a vendéghez.

Az ezt megelőző alkalommal a fodrásznő és az ügyfelei vérfeminista szöveget nyomtak folyamatosan. A Gazda udvarias volt és nem mondta nekik, hogy akkor költözzenek Leszbosz szigetére.

A szokásos fodrász ezúttal nem ért rá (Ő nem itt dolgozik. Gazda keresett egy fodrászt.

 

1., Kör

Egy környékbeli hölgynél jelentkezett egy közösségi oldalon, hogy szeretne hajvágást. Gondolta egy kis munka is nagy segítség lehet egy súlyos baleset után. Keddtől szombatig nem kapott választ.

2., Kör

Pénteken bement, egy fodrász üzletbe, hogy kérjen időpontot. A választól megugrotta a hátóraszaltót: Jöjjön vissza holnap időpontot egyeztetni. Nem adtak egy névjegykártyát vagy szórólapot, hogy telefonáljon vissza, nem kértek egy telefonszámot, vagy névjegykártyát, hogy telefonálnak és egyeztessünk időpontot.. Nem jöjjön vissza egyeztetni…
Szerintem a fodrászatban hibáztak: Azt kellett volna mondani, hogy jöjjön vissza időpontot egyeztetni az időpont egyeztetéshez.

3., kör

A Gazda találomra felhívott egy szigethalmi fodrász üzletet, hogy van-e valamikorra időpontjuk. Pár órával később már fogadták is. A Gazda gondolta pár perccel korábban érkezik. Hiba volt. A fodrász annyival később szólította. Szemüveg a pultra (oda, ahova a fodrász mutatta). A következő mozdulatnál ki is derült, hogy miért nem volt mindegy, hogy hova kerül a szemüveg. A fodrász egy művészien kivitelezett mozdulattal leverte, hogy a helység közepéig csúszott a kövezeten…

Szerintetek mikor megy megint Szigethalmon fodrászhoz?

A Gazda elmerengett:

*Ez csak Szigethalomra jellemző?
*Vajon hogyan tud olyan színvonalú szolgáltatást találni, amit tőle is elvárnak?
*Vajon hogyan tud olyan állást találni, ahol az ilyen színvonalú munkáért fizetnek?

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!