Gördeszkapályát létesítene a Liberális Kör

Ciklikusan megfogalmazódik az igény a helyi fiatalok körében, hogy gördeszkapályával fejlessze a városvezetés településünket. Ismét felnőtt egy generáció, akik szívesen kihasználnák a létesítmény funkcióit. A régi temető mellet, a Móra Ferenc utcában húzódó zöldterületen akár megvalósítható is lenne a pálya.

 

Halásztelken 2010-ben épült egy többfunkciós játszótér, ahol a kosárlabdapálya, workaut fitness eszközök, illetve gyermekjátékok mellett kialakításra került egy BMX-, gördeszkapálya is. A komplexum költségének 90 %-át pályázati forrás biztosította, melyhez 5 millió forint önrésszel kellett az önkormányzatnak hozzájárulnia.


Szigethalmon a Jókai téri játszótér fejlesztésére a képviselő-testület tavaly 15 millió forintot különített el a város költségvetéséből, melyhez hozzájárultak a tavalyi évben lebonyolított városi bál résztvevői is. Bár a játszótér hivatalos átadása még nem valósult meg, a lakosság már a tavalyi évben birtokba vehette a létesítményt. Úgy tudjuk még a parkosítási munkák maradtak hátra. A tér végébe tervezett labdarúgó „dühöngő” kialakítása forráshiány miatt bizonytalanná vált.
Nehéz eldönteni, hogy játszótér megvalósítására a szigethalmi városvezetés miért nem használ pályázati forrást. Az önkormányzatnál a pályázatfigyelés, vagy a pályázatírás, vagy a kapcsolatépítés nem működhet tökéletesen. Ezért is hangsúlyozza a Szigethalmi Liberális Kör, hogy a jövőben egy menedzser típusú polgármestert tudna a városunk élén elképzelni.
Tóth Csaba

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!