Az összefogás hegyeket mozgat meg

A mai napon csodát tettek a Szigethalmiak közössége  facebook csoport tagjai, amikor megunva a várakozást, összefogtak, és kitakarítottak egy leégett házat, hogy segítsék az ott lakó János bácsit.

 
Mint ahogy emlékezhettek, 2017.02.27-én hétfőn délben kigyulladt egy 40 négyzetméteres ház Szigethalmon. A tüzet sikeresen eloltották, de az egyébként is romos épületben felhalmozott használati tárgyak és eszközök nagy része elégett, vagy használhatatlanná vált a tűzoltástól.

A tűz után több szálon próbáltak segítséget kapni, és nyújtani János bácsinak. A polgármesteri hivatalhoz is eljutott a csoport segítségkérése, melyben konténert kértek az elégett, és megsemmisült felhalmozott tárgyak elviteléhez. A hivatal felvette a kapcsolatot a testvérével, aki ígéretet tett, hogy megoldja a helyzetet. Cserébe anyagi segítséget kapott a polgármesteri hivataltól a konténerek beszerzéséhez.

A csoport abbahagyta a szervezkedést, bízva abban, hogy rövid időn belül megoldódik a tarthatatlan helyzet, és legalább egy szoba használható lesz, illetve a kiégett ajtó és ablak is pótlásra kerül.

Közel egy hónapos várakozást megelégelve a csoporttagok, pár napos szervezés után fittyet hányva a konténer hiányára, összefogtak, és János bácsival egyeztetve ma, vasárnap reggel kilenc órakor elmentek a házhoz, majd megközelítőleg 40 zsák hulladékot és sok elégett bútort a kertbe kihordtak, ezzel legalább egy helységet lakhatóvá tettek.

 

János bácsi a szobával együtt változott.

 

Hihetetlen átalakuláson ment át a lakás, de a tulajdonosa is, köszönhetően a jótevőknek, akik nem sajnálták az idejüket, és nem foglalkoztak a kifogásokkal.
Köszönjük nekik a munkát, és a legnagyobb tiszteletünket fejezzük ki feléjük.

Köszönjük, hogy megmutatták nekünk a közösség összefogásának az erejét!

 

 

Egyszerűen szavakkal megfogalmazhatatlan, hogy mekkora munkát végeztek egy délelőtt alatt! Beszéljenek a képek helyettem.

A munka előtti állapotok

 

A munka után

 

És a csapat!

 

 

Ígérik, itt nem állnak meg, amint sikerül ajtót, ablakot szerezni, azt is helyrehozzák!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!