Mindennapi féldecimet add meg nekem ma!

Nem tudom, kinek mi a fontossági sorrend kora reggel, nálam a fürdőszoba használata után azonnal a kávé következik. Kávé nélkül csak tengődök egész nap, kóválygok, és csak nézek ki a fejemből, a reakció időm megközelíti egy felnőtt lajhár száguldását.

 

Egyszóval elmondhatjuk, a reggeli kávé elfogyasztása számomra kedvező hatásokkal bír, felélénkít, javítja a reakcióidőmet, egyszóval segít elindítani a napomat.

“Kőműves Actimel”

Ellenben az alkohollal… Az alkohol tompít és kábít, lelassítja az agyat, a reakcióidőről nem is beszélve. Hogy miért írom ezeket a sorokat? Mert nagyon régóta nézem a kisközértek, dohányboltok és kocsmák környékét reggelente és napközben. Elszomorít és felháborít egyes emberek felelőtlensége, és bátorsága. Reggel 7 órakor, már a közértben veszi a “kőműves actimelt”, mire kiér a kisközértből, már megtekerte a nyakát, és le is engedte a gigáján….


MAJD BEÜL AZ AUTÓBA, ÉS ELHAJT!!!!!


Igen, jól olvassátok, a féldecist megitta, majd mint aki jól végezte dolgát, kocsiba ül.

Mindez reggel hétkor, amikor a gyerekek mennek iskolába, és a legnagyobb a forgalom. Vajon mi járhat a fejében egy ilyen embernek? De továbbmegyek… A kocsmába is kocsival megy, alig bír kiszállni, az ajtóba kapaszkodik, hogy egyenesen álljon, de ő még megy inni!

KOCSIVAL!

Nem azt mondom, hogy üljön kerékpárra, mert azt is tilos, de azt részegen tolni is tudja hazafelé… Az már teljesen részletkérdés, hogy Szigethalmon jó ideje tilos közterületen alkoholt fogyasztani, mégis mindennapos, teljesen elfogadott dolog, hogy a dohányboltba, vagy a helyi kisközértbe részegeken keresztül lehet bejutni, akik ott isszák a frissen vásárolt “minőségi” italaikat, és ha szerencsénk van, nem böfögnek arcon, és nem hánynak le.

Valami megoldást erre véleményem szerint találni kell, mert egyszer balesetet fog okozni az ittas sofőr, és nem szeretném ha a gyerekemen menne keresztül, és azt sem, hogy a tieteken. Az alkoholizmus betegség, de ezzel nem lehet takarózni akkor, ha baj történik.

Csepelen születtem, tudom, hogy bizonyos embereknél a reggeli feles elindítja a napot, elég melóst láttam gyerekkoromban reggelente inni a talponállókban a Csepel Művek bejáratánál, mielőtt bementek volna “dolgozni”.
De ők nem kocsival voltak, hanem gyalog….

Kérlek titeket, kocsival kocsmába menők és a reggeli “féldekást” fogyasztók…. Ha isztok, ne vezessetek!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!