Újabb juttatásban részesültek a képviselők!

A február 28-i képviselő-testületi ülésen döntöttek a képviselők, illetve „külsős”bizottsági tagok természetbeni juttatásáról. Szívesen beszámolnék a részletekről, de az önkormányzat zárt kommunikációs gépezete ezt nem teszi lehetővé.

 

 

Mivel elektronikus úton a Liberális Kör egyelőre nem kapja meg az előterjesztéseket, illetve az előterjesztések nincsenek feltöltve az önkormányzat weboldalára, így kíváncsian ültem le, hogy megtekintsem az önkormányzati TV képviselő-testületi ülésről készített adását.

Nem lettem okosabb a felvétel láttán; aki nem jut hozzá az előterjesztésekhez, az nem tudja, hogy miről is hoznak döntést az ülésen. Néhány napirendi pontról úgy születik határozat, hogy nincsen felvezetve, összefoglalva – a levezető elnök, polgármester által – az előterjesztett anyag. Továbbá nincsen felolvasva a határozati javaslat. Így teljesen követhetetlenné válik az önkormányzat döntéshozó szervének a munkája. Ezért felesleges volt tizenx millió forintért „online TV-t” vásárolnia az önkormányzatnak, melyen mindössze 51 megtekintést sikerült elérnie a 28-ai ülés felvételének.

Az online TV-vel, mint eszközzel van lehetősége a vezetésnek szabályozni az önkormányzat kommunikációját. Amennyiben népszerű ügyben hoznak döntést, azt széles plénum elé tárják. Amikor kényes témához érnek, szűkítik a csatornákat.

A Szigethalmi Liberális Kör megkéri a városunk jegyzőjét, illetve polgármesterét, hogy törekedjenek a korrekt tájékoztatásra. A jövőben az Önkormányzat bizottsági, illetve képviselő-testületi ülésein foglalják össze a levezető elnökök az előterjesztett anyagot, hogy követhetővé váljon az ott zajló munka. Továbbá olvassák fel a határozati javaslatot is, hogy a néző számára is érthető legyen, milyen döntés is születik.

Tóth Csaba

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!