Közlemény

A Szigethalmi Liberális Kör 2019-ben nem indul a helyhatósági választásokon, ennek köszönhetően képes lesz objektíven politizálni Szigethalmon. Így nem kell érdekek mentén működnie; nem kell megfelelnie szervezeteknek, pártoknak, érdekcsoportoknak. Egyszerűen szervezetünk tisztán, objektíven nyilvánulhat meg településünk közügyeiben.

 

Azonban véleményünk szerint Szigethalom vezetésének meg kell újulnia. Mi egy menedzser típusú polgármestert tudunk elképzelni városunk élén, aki nem elégszik meg a rendelkezésre álló jelenlegi bevételekkel, hanem képes újabb forrásokat, lehetőségeket feltárni a település fejlesztéséhez. Amennyiben körbenézünk hazánkban, akadnak Szigethalomhoz képest fejlettebb települések annak ellenére, hogy hasonló lélekszámmal rendelkeznek, illetve hasonló adóbevétellel bírnak.

Véleményünk szerint nem egészséges, hogy egy polgármester 1994-óta irányítja a várost. Tudomásunk szerint Fáki László még két alkalommal szeretné magát megválasztatni, hogy ebben a titulusában érje el a nyugdíj korhatárt. A Szigethalmi Liberális Kör igyekszik megtalálni azt a személyt, akit alkalmasnak tart arra, hogy városunkat egy fejlődő pályára állítsa.

Amennyiben nem találunk alkalmasabb személyt Fáki Lászlónál városunk vezetésére, helyi népszavazást fogunk kezdeményezni, hogy Szigetszentmiklóshoz csatlakozhasson településünk. Ennek során a lakosság eldöntheti majd közvetlenül, hogy kitart a jelenlegi folyamat mellet. Vagy esetleg egy gazdagabb településhez való csatlakozástól várja a fejlődés lehetőségét.

Engedjenek meg egy reakciót a személyemet ért támadások miatt. Igen, Fáki Lászlót támogattam 2014-ben, részt vettem a kampányában is. Az elmúlt három évben hivatalában dolgoztam; volt szerencsém megismerni az önkormányzat napi működését; a polgármester, illetve a jegyző döntéseit, annak következményeit. Ennek tükrében határoztam úgy, hogy a jövőben a változást segítsem elő.

Tóth Csaba

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!