Szigethalmi JOBBIK közleménye

K Ö Z L E M É N Y

Viktor! A szalagot átvághatod, de az embereket már nem!

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon ünnepélyesen átadta a szigetszentmiklósi új Járási Hivatalt. Örömteli dolog is lehetne, hogy a lakosok ezután minden ügyet egy helyen tudnak majd intézni, az viszont cseppet sem érdekelte a kormányzatot, hogy a környékbeliek közlekedését ez a beruházás mennyire meg fogja nehezíteni. A szigethalmi Mű úton így is 30-40 percbe telik délutánonként áthaladni, ezzel jelentősen megnehezül a környékbeli lakosok hazajutása. Az új hivatali épület megnyitásával még nagyobb torlódásokra lehet majd számítani, ennek megoldására pedig látszólag nem sok figyelmet fordítottak a döntéshozók.

Mivel azt tapasztaltuk, hogy senki sem foglalkozik ezzel a problémával, a 2017-es állami költségvetéshez a Jobbik a mi kérésünkre benyújtott egy módosító javaslatot, mi szerint a kormány egy milliárd forintot különítsen el a gyártelepi felüljáró megépítésének előkészületeire. Ezzel párhuzamosan választókerületünk képviselője, Bóna Zoltán (Fidesz-KDNP) több fórumon is ígéretet tett, hogy mindent megtesz a felüljáró ügyéért. Bóna Zoltán lobbitevékenysége kevésnek bizonyult, ugyanis a csupa Fideszes és KDNP-s képviselőkből álló Költségvetési Bizottság elutasította a javaslatunkat.

Bóna Zoltán ugyan nem tagja a bizottságnak, de Dr. Szűcs Lajos (Fidesz), a szomszédos 7-es választókerület képviselője igen. Bóna úr igazán meggyőzhette volna Szűcs Lajost azzal, hogy a saját választókerületében élők érdekeiben szól néhány szót. Ennek nyomai viszont nem láthatóak számunkra.

A Jobbik a nép pártján áll, ezért továbbra is követeljük a kormánytól, hogy a gyártelepi HÉV átjáróhoz építse meg az évtizedek óta napirenden lévő felüljárót. Orbán Viktor akárhány nemzeti színű szalagot átvághat, a választók egyre kevésbé érzik, hogy az Orbán-kormány értük dolgozik.

Mindazon által reményeink szerint a Járási Hivatal segít a környékbeli lakosok ügyintézésében. Kár, hogy a közlekedési probléma miatt a helyiek öröme nem lesz felhőtlen.

A módosító javaslat tartalmát az alábbi címen olvashatják: http://www.parlament.hu/irom40/10377/10377-0869.pdf

Lupa János, a Jobbik választókerületi elnöke

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!