Óriási baki a piac környéki parkolás szabályozásában

Az Önkormányzat szabályozta a piac környéki parkolást, hogy megkönnyítse a közlekedést, illetve csökkentse a parkolásból eredő konfliktusokat piac napokon. A rendszer azonban finoman szólva sem lett tökéletes. Az apróbb, illetve helyenként ésszerűtlen megoldásokon túl egy súlyos hibát is vétett a városvezetés, melyet a mai napig nem orvosoltak.

 

Az Önkormányzat parkolási kártyákat biztosított a lakosság részére abban a szekcióban, ahol a piac napokon megtiltották a megállást, illetve várakozást. A lakosságot úgy tájékoztatták, hogy ezzel a kártyával a tiltó tábla ellenére parkolhatnak a házuk előtt.

Néhányan felhívták a vezetés figyelmét, hogy a parkolási kártya legfeljebb a parkolási zónában a parkolási díjtól mentesítheti az ott lakót, azaz a tiltó táblát nem lehet figyelmen kívül hagyniuk. A vezetés azóta sem küszöbölte ki a hibákat. Ellenben kérte a közterület-felügyeletet, hogy a tiltó tábla ellenére az ott lakókat ne bírságolja.

Csak annak köszönhető, hogy nem alakult ki lakossági „lincshangulat”, hogy a rendőrség sem érzett túlzott motivációt a bírságoláshoz.

Azt gondolom, hogy egy parkolási rendszer kidolgozásában az önkormányzatnak szakértőket vagy legalább hozzáértőket kellett volna alkalmaznia. Nem bűn tévedni, viszont amennyiben a hibákra fény derül, azt javítani szükséges. A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania; nem lehet különbséget tenni emberek között, erre biztatni rendészeti feladatokat ellátó személyeket nem szerencsés.

Tóth Csaba

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!