Lekapcsolták a Szigetcsépen marihuánát termesztőket – video

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást S. László 39 éves és Á. Sándor 43 éves budapesti lakosok ellen. S. László megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szigetcsépi és egy Budapest, XXIII. kerületi házban marihuánát termesztett, amelyben Á. Sándor volt a segítségére. A rendőrök a két helyszínen 2017. február 8-án összehangolt akció keretében házkutatást tartottak, amelyek alkalmával összesen 142 tő kábítószer-gyanús növényt találtak.

 

 
Mindkét házban a marihuána termesztéséhez szükséges levegőztető-, világító-, valamint fűtő-berendezések voltak kialakítva. A helyszíneken alkalmazott kábítószer gyorsteszt valamint a botanikus-szakértő előzetes véleménye szerint a különböző fejlettségi szakaszban lévő egyedek cannabis-növények. A rendőrök a vadkendert lefoglalták, arról körülbelül 5 kilogramm kábítószert lehetett volna leszüretelni, amelynek feketepiaci értéke 4 millió forint.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szigetcsépi helyszínen a két férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók S. László esetében előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. február 10-én elrendelt. Á. Sándor az eljárás során szabadlábon védekezik.

 

forrás:police.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!