Az összefogás életet menthet!-video

Nem kell rendőrnek lenni, mint a lentebb olvasható történetekben ahhoz, hogy odafigyeljünk egymásra, és segítsünk ha baj van. Ha a közvetlen szomszédságodban körülnézel, biztos van idős, vagy beteg ember akihez odamehetsz, és megkérdezheted: ” Minden rendben van, szükség van valamire?

 

Igaz, hogy lassan vége a nagy mínuszoknak, de ez egyben azt is jelenti, hogy az előre bekészített tüzelőt gyorsabban használták fel, mint ahogy tervezték, és nincs aki összeaprítsa a fát, vagy behordja.

Esetleg az elmúlt napokban nem jutott el a boltba a hideg miatt, és kezd kiürülni a hűtő, elfogyott a kenyér. Segítsünk egymásnak, és mindennapi hősök lehetünk mi is!

A bevezetőben említett történetek pedig következzenek most, és legyenek tanúságok, hogy ha baj van, merjünk segítséget kérni, akár a 112 vagy a 107-es telefonszám felhívásával!

Mit is segítettek az elmúlt pár napban a rendőrök az országban, nekünk?

  • Fát vágtak Izsákon egy 94 éves hölgynek, és Cegléden egy 70 éves beteg férfinak, behordták azt, majd be is gyújtottak nekik, hogy ne fázzanak.
  • Baranyahídvégen egy 74 éves hölgy kért segítséget, mert a lakása teljesen kihűlt, és sikertelenül próbál begyújtani. A rendőrök azonnal az idős asszony segítségére siettek és begyújtottak a kandallóba, így az asszony már melegben tölthette az éjszakát.
  • A rendőrök Hejőbábán egy 80 éves asszonynak segítettek a tűzifa felaprításában és behordásában, illetve a házigazdát forró teával is megkínálták.
  • Egy tárnoki asszony kért segítséget a rendőröktől, mivel a hideg időjárás és idős kora miatt az udvarán lévő tűzifát nem tudta összevágni, ezért nem tudott begyújtani és nagyon fázott. A rendőrök a tüzelő egy részét felaprították és a kályha mellé pakolták. Begyújtottak, így az idős nő a nap további részét már a meleg lakásban tölthette.
  • Egy zagyvarékasi nő értesítette a rendőrséget, miszerint aggódik a szomszédjában lakó idős párért, mivel tudomása szerint nem rendelkeznek semmilyen fűtésre alkalmas eszközzel. A rendőrök az épületben valóban nem találtak fűtőtestet, de az idős házaspár ennek ellenére nem akarta elhagyni házukat. Tekintettel a szélsőséges hidegre az újszászi járőrök intézkedtek, hogy a házaspár otthonában egy kályhát elhelyezzenek, amelyet az idős emberek rokonainak és Zagyvarékas település jegyzőjének közreműködésével sikerült megvalósítani.
  • Egy százhalombattai rokkantnyugdíjas is hozzájuk fordult.  A férfi elmondta a rendőröknek, hogy nehezen tud mozogni és elfogyott a felaprított tűzifája, ezért nem tudott a kályhába begyújtani. Áram nincs a házban, a hideg miatt pedig elfagyott a vízvezeték. A rendőrök felaprították és a szobába – a kályha közelébe – bepakolták az udvaron lévő fát, majd vizet is vittek a 61 éves férfinak.
  •  A 112-őt hívta fel egy békésszentandrási nő azzal, hogy a szomszédja házának ablaka nyitva van. A házban van kályha és tűzifa is, de a kémény nem füstölt.  A hívásra érkező körzeti megbízott ágyban fekve találta a házban egyedül élő férfit, aki fájdalmakra panaszkodott. A rendőr hívta a mentőket, majd felöltöztették a férfit. A test-hőmérséklete ekkor 34, 5 Celsius-fok volt, a mentők kórházba vitték. A rendőrség értesítette a helyi jegyzőt azért, hogy zárják le a házat. Az önkormányzat munkatársainak megérkezéséig a körzeti megbízott vigyázott az épületre és a férfi dolgaira.
  • Zsámbékon egy 59 éves férfi lett rosszul az utcán, akit a rendőrök – mivel nem volt szükség orvosi ellátásra –  szolgálati autóval az otthonába szállítottak. 
  • pilisvörösvári rendőrök 2017. január 7-én hajnalban vittek haza egy 39 éves pilisborosjenői férfit, aki Üröm egyik utcájában lett rosszul és a földön feküdt. Mentőt hívtak hozzá, megvizsgálták, de mivel további ellátásra neki sem volt szüksége, a rendőrök a szolgálati autóba ültették és hazavitték. 

 

 

Figyeljünk egymásra, és bátran kérjünk segítséget magunknak, vagy a közösségünk bármelyik bajban levő tagjának, ha rászorul! Facebook csoportunkban már kezd kialakulni egy közösség, nyugodtan írhattok oda is, biztos lesz megoldás a gondra! Ha más nem, kiderül, ki az illetékes, vagy pontosan ki is tud segíteni.
Ezen kívül, ahogy a hétvégén is, az önkormányzathoz is lehet fordulni baj esetén. A cikkben megadott telefonszámok:

Bogya Károly: 06-20-543-5088

Fabula Jánosné: 06-70-334-8916

 

 

Forrás-kép-video:police.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!