Lassan eltelik egy újabb év

A Gazda megígérte, hogy amennyiben nem leszünk jók ebben az évben, én mehetek vissza Mancsrancsra, Csibész pedig „az Illatosra”.

Zorró a suliban

Itt éppen a suliban játszom az engedelmes kutyát

Az idén rendszeresen jártunk a lőtérre. Tök jó volt, minden hétvégén jót sétáltunk, csak szegény csibész tojt be minden egyes alkalommal, nem kicsit. Remegett, mint a nyárfalevél, olyan stressz szaga volt, hogy rá lehetett könyökölni. Aztán jöttek a hidegebb idők, akkor a suliban is kezdtek lövöldözni. a lőtéri séták elmaradtak… A Gazdák tiszta zizik. Elmarad egy lőtéri séta, csak azért, mert a suliban halványan imitálják a lőteret?
Sokat tanultam még az év utolsó napjaiban is. Megtanultam, hogyan lehet hozzájutni a kukához. Ez azért fontos, mert igen finom falatok vannak benne, illetve a színes izéket egyenletesen el tudom teríteni a portán, ezzel pótolva a szép zöld gyepet, amit azóta is keresünk.

Karácsony után Csibésszel megmentettük a rengeteg sütit, amit a Gazdák ott hagytak az asztalon. Ahelyett, hogy hálásak lettek volna, hogy nem jártak úgy a bájglival, mint Benedek Tibor (nem a vízilabdázó, a nagyapja) :

A konyhába már nem szoktunk „csak úgy” bejárni. A Gazda leszerelte az ajtóról a kilincset. Nagyon naiv. azt hiszi, nem látom, hogy a kulccsal nyitja az ajtót? Majd megtanulom így is kinyitni.

Az év közben próbált elektromos nyakörvvel is korlátozni a konyhába való bejárásban, de simán megtanultam, hogy ha a vacak van rajtam, akkor legyen a fél szemem a Csibészen és semmi olyat ne tegyek, amit ő sem. Két hónapig játszadoztunk, mire a Gazda feladta.

Csibész az ajtót sem tudja rongálni, amikor a Gazda nincs itthon, mert újabban lekerítik a teraszt Sárga dróttal, de Csibész megtanulta az oszlopot elborítani és akkor a teraszon is lehet bulizni.

Egyre több technikai cikket írok a szigethalom.net hobbi kategóriába. Az Orion 420A rádióról már majdnem van egy cikk. A Gazda megint szöszölt rajta egy kicsit.

Így most nem hívja hozzánk a sintért, pedig mi mindent megtettünk, hogy az ez évi feladatok ne legyenek teljesítve.

A Gazda az idei gyereknapra nem tanított új trükköt, pedig az mindig rengeteg simogatással és jutifalattal járna. Az itt a piros, hol a piros játékot egyszer akarta bemutatni, de azt jól elszabotáltuk. Természetesen a játékot nem pénzben, hanem falatban játszuk.

Jöhet a 2017. év

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!