PR-Telecom Zrt közleménye

Tájékoztatjuk tisztelt előfizetőinket, hogy társaságunk a 2017. évi csatornakiosztás kialakításával kapcsolatosan jogszerűen, a médiaszolgáltató előtt is ismert gyakorlatnak megfelelően járt el. A Hír TV által közzétett információk nem tartalmazzák azon tényt, mely szerint a Hír TV képviselete társaságunk szerződés újratárgyalására vonatkozó levelére jogszabályi határidőn belül érdemi reakciót nem tett. A híradásban szereplő információk vonatkozásában (kiemelve az előfizetői félretájékoztatást) a szükséges jogi lépéseket azonnali hatállyal megtettük. A Hír TV, a műsorának elosztását érintő újratárgyalással kapcsolatosan eddig elzárkózó magatartást mutatott. Amennyiben a műsor képviselete megteremti annak lehetőségét, hogy a tárgyalásokat újraindítsuk, úgy részünkről nincs akadálya az egyeztetések folytatásának.

—————————————————————————————————————————

A Magyar Nemzet által megjelentetett „Vis maior helyzet: pornó lesz, Hír TV nem” cikkel kapcsolatosan szeretnénk leszögezni az alábbiakat.

Társaságunk a hatályos jogi környezetnek megfelelően jogosan mondta fel a Hír televízió műsor terjesztésére vonatkozó megállapodást, hiszen a TV2 és RTL Klub által ebben az évben bevezetett díjak jelentős terhet róttak valamennyi piaci szereplőre.

A 2017. évi csatornakiosztás változása a Hír TV mellett egyéb más tartalom szolgáltatókat is – az előfizetői számokra tekintettel – negatívan érintett, de nem kerültek ki, mert velük sikerült megállapodnunk, míg a Hír TV esetében visszajelzés hiányában nem is jöhetett létre megállapodás.

A cikkben említett 14 új csatorna kínálatban történő bekerülése nem hozható semmilyen módon párhuzamba a cikkben megfogalmazottakkal, hisz ezen csatornák egy része olyan külön díjas, emelt csomagba került, melyeket azon előfizetők vesznek igénybe, akik az abban szereplő tartalmat igénylik és meg tudják, illetve meg kívánják fizetni.

A cikkben elhangzott állítás szerint a Hír TV jelezte társaságunk felé a felmondással kapcsolatos aggályait. A fentiek kiegészítéseként közöljük, hogy társaságunk a felmondó levelét 2016. szeptember 8. napján küldte meg a médiaszolgáltató részére, majd miután 2 hónapig semmilyen hivatalos válasz reakció nem érkezett, november közepén társaságunk írásban értesítette ismételten a műsor képviseletét arra vonatkozóan, hogy továbbra is várjuk a jelentkezésüket. 2016. november 29. napjáig nem adott hírt magáról a csatorna képviselete, illetve ezen a napon egy néhány mondatos levélben e-képpen reagált a terjesztési osztály vezetője:

„Időközben nyilván kézhez kaptátok a mi jogi állásfoglalásunkat is az üggyel kapcsolatban. A helyzet pontosítása és a további várható fejlemények megelőzése érdekében szeretném kérdezni, hogy végül is mi a döntésetek a jövő évet illetően? Kérlek tegyétek meg, hogy tájékoztattok, hogy mi is felkészülhessünk az esetlegesen szükségessé váló további lépésekre.

 

Köszönettel és üdvözlettel,

 

Sipos Gábor

 

Terjesztési Igazgató

 

Hír TV Zrt


2016.11.29”

Társaságunk azt sem érti, miért keresnek politikai összefüggést a PR-TELECOM Zrt. üzleti döntése és egy egyébként piaci számok tekintetében is csökkenő előfizetői számot mutató hírcsatorna szolgáltatásból való kikerülése között. A cikk a továbbiakban mesterkélt módon próbálja összekapcsolni a PR-TELECOM Zrt.-t politikai közszereplőkkel és azok üzleti érdekeltségeivel, melyet ezúton is cáfolunk.

Társaságunk felszólította a Hír TV Zrt-t a haladéktalan helyreigazításra, ennek elmulasztása esetén a sajtó helyreigazítási pert nyomban megindítjuk.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!