Tájékoztatás a Mű úti gyalogátkelőhelyről 5.

Újabb tájékoztatást kaptunk a zebrával kapcsolatosan. El kellene gondolkoznunk, hogy most a KÖZÚT elé kellene menni kicsit demonstrálni, mert ami a zebra építése körül folyik, egy Markos-Nádas kabaréba illő…

 

Előző posztomban már jeleznem kellett, hogy a Magyar Közút, mint a Mű út kezelője sajnálatos módon nem adott választ a munkaterület átadásáról és további anyagokat kért be. Ezek a pótlási kérelmek a forgalomtechnikai és a közvilágítási tervekre vonatkoztak. A kivitelező nagyon rövid határidővel, még október 27-én benyújtotta mindkettőt.

Mostanra sikerült a közvilágítás problémáit leegyeztetni az út kezelőjével és az ELMŰ-vel is. Ennek eredményeképpen mindkét oldal felől kap majd világítást a gyalogátkelő. A nagyobb probléma sajnos a forgalomtechnikával adódott. Erre az út kezelője jogosult ajánlatot adni és az ajánlat ismeretében döntheti majd el a kivitelező, hogy az útkezelővel vagy mással végezteti el azt. Az általános gyakorlat szerint majdnem mindig a közútkezelővel végeztetik el a kivitelezők.

Sajnos a közút kezelője máig nem adott ajánlatot. És téli üzemeltetésre hivatkozva nem adja át a munkaterületet, és azt sem engedi meg, hogy a kivitelező az úton felvonuljon. Így meghiúsult az a törekvésünk, hogy még idén megkezdjük és be is fejezzük a gyalogátkelő beruházást.
Ennek következtében, legkorábban csak 2017. március 15-e után tudunk a munkához hozzáfogni. Szeretnék azonban mindenkit megnyugtatni, hogy amint a munkaterületet megkapjuk a gyalogátkelőt megépítjük.

Fáki László polgármester

 

forrás:facebook

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!