Lopott autók alkatrészeit szerelték totálkáros autókba-video

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. István 45 éves és H. István 25 éves dunavarsányi lakosok 2016 novemberében két, fővárosból ellopott autót vettek át két budapesti férfitól. A 38 éves Horváth Gyula, valamint a 45 éves Kovács Kálmán pénzt ígért a két gyanúsítottnak cserébe azért, hogy az Újbudáról és Pesterzsébetről ellopott autókat dunavarsányi autószerelő műhelyükben szétszerelik, és az alkatrészeket balesetben összetört autók üres karosszériavázába beépítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai 2016. november 21-én B. Istvánt és H. Istvánt bűncselekmény elkövetése közben a műhelyben tetten érték, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – orgazdaság bűntett és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az ügyben megbízóként szereplő Horváth Gyula és Kovács Kálmán felkutatására tett intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, ezért ellenük a rendőrség 2016. november 22-én országos elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

Kovács Kálmán

Kovács Kálmán

Horváth Gyula

Horváth Gyula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képeken szereplő férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a bűnügyi számra hivatkozva hívja a 06 (1) 461-5170 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

forrás:police.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!