Tájékoztatás a Mű úti gyalogátkelőhelyről 4.

Újabb tájékoztatást kaptunk polgármesterünktől a Mű úti gyalogátkelő ügyében.

 

Személyes megjegyzésem, hogy magát a felüljárót is kár volt várni, hiszen a megépítésének az esélye nulla volt… Mindenki vonja le a maga tanúságát a hírből. Számomra az az érthetetlen, hogy több mint fél éve tervezik, intézik az építést, és a kivitelező, aki ilyennel foglalkozik, ő sem tudta mit kivel kell engedélyezni…

 

Előző posztomban arról számoltam be, hogy október 27-én kerülhet sor a munkaterület átadására a kivitelezőnek. A szabályoknak megfelelően a műszaki ellenőr össze is hívta a munkaterület átadására az érdekelteket. Ezen részt vett a rendőrség, a Volánbusz Zrt, a kivitelező, Szigetszentmiklós város képviselője és a Magyar Közút képviselője is. Sajnos a menet közben felmerült újabb problémák miatt a munkaterületet a kivitelező nem tudta átvenni.

A közmű nyilatkozatok rendelkezésre álltak és a közútkezelői engedély meghosszabbítása is rendelkezésre állt. Azonban mindezek mellett a Közútkezelőnél engedélyeztetni kell a forgalomtechnikai tervet és a közvilágítási tervet is, amire sem én sem a kivitelező nem számított. Ezeket a terveket pótlásként még aznap leadták a Magyar Közútnál, de ez a terveinkhez képest további csúszást eredményez.

Ebből következően a 40 napos kivitelezés már belecsúszna az év végébe és a Karácsonyba. Az ünnepnapok miatt pedig még a meghosszabbított közútkezelői engedély birtokában sincs sok esélye a kivitelezőnek a vállalt 40 nap tartására. A kivitelező szerencsére még nem adta fel a reményt az idei kezdésre, de ha tovább csúszik az engedélyezés, akkor sok értelme már nem lesz elkezdeni a téli időjárás beköszönése miatt.

Sajnos ez nem jó hír, de a kivitelezés minőségét is nagyban befolyásolja, ha beköszönt a téli hideg időjárás. Több olyan munkafolyamat van, amely miatt egy bizonyos hőmérséklet alatt már nem érdemes belefogni a munkába.
Természetesen ezek a határidő módosítások a gyalogátkelő végleges elkészültét nem befolyásolják, azt az eredeti tervek alapján mindenképpen megépítjük, de a felmerült problémák tükrében a kivitelezés 2016-os befejezését felelősen megígérni nem tudom. Mindezért megértésüket és türelmüket kérem!

Fáki László polgármester

 

forrás: Fáki László Facebook

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!