Rendőrök mentették ki a gázrobbanás sérültjeit

2016. október 17-én este 22 óra 10 perckor, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság három munkatársa megjelent a Szigethalom, Vosztok utca 14. szám alatt, mivel onnan bejelentés érkezett, hogy egy családi házban gázrobbanás történt. – A gázrobbanásról régebben írtunk, a helyszínen készített képek itt találhatóak.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a bejelentés valós, a családi házban több személy is tartózkodik, akik vízzel próbálták oltani a konyha részen keletkezett tüzet.

Az ingatlanban tartózkodó édesanyát és gyermekeit Kassai Attila r. törzsőrmester a további égési sérülések elkerülése végett kiterelte a házból, miközben Simon Sándor r. zászlós és Juhász Zsolt r. főtörzszászlós kivitték a robbanás következtében keletkezett törmelékek között bolyongó, sokkos állapotban lévő édesapát.

A mentés közben a konyhában maradt gázpalackból továbbra is ömlött a gáz, mely nagy lánggal égett, így az életveszély továbbra is fent állt. A közel negyed órás mentés közben kiérkezett katasztrófavédelmi egységek a ház áramtalanítása után megkezdték a tűz oltását, és a gázpalack ártalmatlanítását.

Az elsődleges megállapítás szerint a robbanás, a gázpalack nyomásszabályozó szelepjének meghibásodása miatt következett be. A törmelék alól kimentett édesapa test szerte súlyos égési sérüléseket szenvedett, a gyermekek könnyű fokú sérüléseket szenvedtek, ellátásukról az OMSZ intézkedett. – Tudtuk meg a mai napon Szeremlei Csilla r. főtörzsőrmestertől.

 

Köszönjük rendőreink hősiességét, és bátorságát, amivel életet mentettek!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!