Ismeretlen hackerek támadják a nagyokat

Ha nem tölt be a twitter, esetleg lassú a netflix, ne a szolgáltatódra haragudj. Ismeretlen hackerek DDoS támadást intéztek több nagy website ellen, amivel ellehetetlenítik a működésüket.

 

A Twitter, a Netflix,PayPal, CNN, spotify, HBO és az eBay weboldalai akadozva, vagy egyáltalán nem elérhetőek, a Playstation Network teljesen leállt.

A legnagyobb szolgáltatók weboldalai közül majd mindnek akadtak apróbb problémái. A Google és a Facebook egyelőre nem érintett, de szinte minden más nagyobb oldal kezd leállni, vagy elérhetetlenné válni – legalábbis Down Detector’s adatai szerint.

Kora délutántól kezdve ismeretlen hackerek DDoS támadásokat hajtottak végre az egyik legnagyobb hálózati szolgáltató cég ellen, amely ahhoz vezetett, hogy több oldal elérhetetlenné vált, és sokan egyáltalán nem tudnak fellépni a világhálóra.

A DDoS támadás egy meghatározott alkalmazás, operációs rendszer ismert gyengeségeit, vagy valamilyen speciális protokoll tulajdonságait (gyengéit) támadja meg. Célja, hogy az alkalmazás, vagy rendszer elérésére feljogosított felhasználókat megakadályozza a számukra fontos információk, a számítógép-rendszer vagy akár a számítógép-hálózat elérésében. A támadás eredményeképpen a rendszer nagyon lelassul, elérhetetlenné válik, esetleg össze is omolhat. A lényege, hogy lehetőség szerint megakadályozza a célgép elérését.

A tömeges hackertámadás az Egyesült Királyságból indult, majd a szolgáltatók kifejezetten amerikai oldalai ellen irányult. A támadásnak két nagy hullámmal támadt, az első az Egyesült Államok keleti partvidékét és Texas szövetségi államot érte, a második pedig már inkább a nyugati parton bénított meg weboldalakat.

Az internetkimaradások magyar idő szerint késő délután kezdődtek, de nap közben egyre fokozódott a nyomás és egyre elterjedtebb lett a probléma.

 

forrás: independent

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!