Apró lépések I-II

Úgy néz ki, polgármesterünk mostanában információkkal lát el minket a várossal kapcsolatosan facebook oldalán, aminek nagyon örülünk! Reméljük nem lesz tiszavirág életű a fellángolás, és mostantól folyamatosan értesítenek mindenről, ami a hivatalban és közreműködésével történik.

A hab a tortán az lenne, ha esetleg megkapnánk mi is a híreket, és nem kellene levadászni a facebook oldalról, de lássuk be, ez is több mint a semmi. Végre valami elindult…

 

Apró lépések I.

Több olyan felújítási projektünk van, amelyeket támogatók segítségével, saját erőből vagy részletekben valósítunk meg. Ezek a beruházások általában nem úgy valósulnak meg, hogy egy kivitelező cég elkezdi és a kitűzött határidőre elkészül vele, hanem a segítők idejétől, más fontosabb feladatoktól, valamint meglévő forrásainktól is függ a befejezés.

Az első ilyen típusú fejlesztésünk a helytörténeti gyűjtemény épületének bővítése. Ehhez nagyon sok támogatást kapunk vállalkozóktól és magánszemélyektől is. Természetesen itt maximálisan igazodunk a lehetőségekhez és mások idejéhez, hiszen nem csak anyagban, hanem munkaerőben is rengeteg segítséget kapunk.

A bővítés célja, hogy létrejöjjön egy olyan helyiség, amely alkalmas kézműves foglalkozások zárt térben való végzésére, illetve kézműves tanfolyamok lebonyolítására. Mindkét cél megvalósítása arra szolgál, hogy a létesítmény fenntartásához több saját bevétel keletkezzen.

Apró lépések II.

Idén januárban kezdeményeztük a Volán Zrt-nél egy kerékpártároló létesítését. Sikerült is velük megegyeznünk. A kerékpártárolót már áprilisban szerettük volna átadni, ehhez képest nagyon sokat csúsztunk. A kivitelezést saját erőből szerettük volna megvalósítani, de sajnos mindig volt fontosabb hibaelhárítási feladat, nyári munka, ami miatt ez hátrébb sorolódott.

 

Szerencsére már készen vagyunk, és ezúton is köszönjük mindenki türelmét!

Fáki László polgármester

 

Forrás/képek: Fáki László facebook

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!