Cirmi macska

Be kell ismerjem nem ismertem Cirmit. Nem találkoztunk. Nem tudom ki volt az anyja azt, hogy az apja ki volt még az anyja sem tudja. A macska nem igazán monogám. Igazából a nevét sem ismerem. Nem tudom hol látta el a házi főegerész, és doromboló nehéz és felelősségteljes feladatait. Valahol egészen biztosan volt családja, mert ápolt volt a bundája, jól táplált volt.

A kép forrása:Wikipédia

A kép forrása:Wikipédia

Ha nem ismertem, akkor miért írok róla mégis? Mert hazajöttem. Egy fél óra múlva ott feküdt az úton elütve. Szép csíkos bundája, vele született óvatossága nem tudta megóvni egy autó kerekeitől.

Azt, hogy az eset hogy esett nem láttam, de a Rákóczi utcában sok autós megy indokolatlanul gyorsan. Szép egyenes, hosszú utca szinte csábít arra, hogy kipróbáljuk, mit bír az autó. Az utcában kanyar nincsen, de vannak bukkanók, azon a legjobb szemű autós sem lát keresztül. A járda hiánya miatt a gyalogosok jelenléte jelentősen izgalmasabbá teszi a közlekedést. Arról nem is beszélve, hogy nem ritka a megfelelően jókedvű kerékpáros, aki az út teljes szélességét használja közlekedésre a magas maligánfok vagy a gyakorlat hiánya miatt.

Egy macska elég kiszámíthatatlanul viselkedik. Nem lehet tudni, hogy mikor kerül elő egy bokor vagy egy kapu mögül.

Az ovisok épp olyan váratlanul kerülhetnek az útra, mint a macskákA kép forrása:Wikipédia

Az ovisok épp olyan váratlanul kerülhetnek az útra, mint a macskák
A kép forrása:Wikipédia

Itt van az ovi, a bölcsi, utcában rengeteg óvodás gyerek lakik, akik bár mikor ugyanilyen váratlanul kilépnek az útra. Mondhatjuk, hogy ez a szülők felelőssége, hogy ne történjen meg, de lássuk be, hogy egy pillanatnyi máshova tekintés és megvan a baj. Az autósnak kell a lelkiismeretével és a hatóságokkal elszámolni, ha egy kisgyerek elé lép. Lássuk be ezt jó lenne elkerülni, még akkor is, ha utólag a hatóság azt állapítja meg, hogy a szülő nem volt kellően körültekintő, hiszen ilyenkor bármilyen hatósági intézkedés csak eső után köpönyeg. A balesetek megelőzése lenne a cél. Sokan ezt a fekvőrendőrök nyakló nélküli alkalmazásában látják. Én csak a saját kezemben levő eszközöket használhatom.

Amikor Belfegor macskát elütötték, jártam a rendőrségen, hogy szerveznék egy tüntetést, hogy az autósok figyelmét felhívjam a sebességhatár (ami adott esetben indokolatlanul magas) betartására. A rend őrei panaszkodtak, hogy ez nekik mekkora munka, mennyi papír, és így tovább. Megígérték, hogy inkább párszor kijönnek sebességet mérni. A tapasztalatom nem emelte a hatóságokba vetett bizalmamat. Mint várható volt nem jöttek.

A fekete bunda elegáns viselet. A fekete macska a rágcsálók napját nagyon el tudja rontani (épp úgy, mint a színes) A kép forrása: Wikipédia

A fekete bunda elegáns viselet. A fekete macska a rágcsálók napját nagyon el tudja rontani (épp úgy, mint a színes)
A kép forrása: Wikipédia

Annyit tudok tenni, hogy ezúton kérem meg autóstársaimat, vegyék figyelembe, hogy nincs járda, rengeteg a kijárós macska, a gyerek, az öreg. Vezessenek óvatosan. Ha valaki száguldani akar a repülőtéren rendszeresen vannak rendezvények, ahol ezt megteheti, a közúton a biztonság jelentősen fontosabb, mint a sebesség. Aki másképpen gondolja, képzelje el azt, hogy egy éles kanyarban hirtelen murvát, vagy olajat talál az úton (robogóval jártam így).

Utóirat

Akik nem szeretik a macskákat, azoknak felhívom a figyelmét, hogy akkor sem jó ötlet elütni őket, mert valahol hazavárják őket, ahol igen felelősségteljes beosztásokat látnak el. Kérlek ne vadásszatok macskára se autóval, se puskával.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!