Július 1-én leáll az élet

2016. július 1-jén jön a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, illetve a Semmelweis-nap is, így zárva vannak a hivatalok, a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is.

Július 1-jén a hivatalok a köztisztviselők napja miatt, míg az egészségügyi intézmények a Semmelweis-nap miatt lesznek zárva.

_File format: EPS Created by: Adobe Photoshop Version 5.0 Date: 04/11/1999 18:54 Title: 105abra

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap is. Így ma ügyeleti rend lesz az egészségügyben – a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.

a betegek és a vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását – ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

 

A köztisztviselők napjának megünneplését a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) kezdeményezte 1996-ban a köztisztviselői törvény 1992. évi életbelépésének emlékére. 1997. július 1-jén tartották meg először. A köztisztviselők napját 2001-től munkaszüneti nappá nyilvánították.

Július 1-je mintegy százezer közszolgálati tisztviselő számára munkaszüneti nap, ezért zárva lesznek ma az okmányirodák, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek, szünetel a munka a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban is.

 

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!