Képviselő testületi ülés érdekes fordulattal

A mai napon, 2016.04.19 17:00 órai kezdettel megtartották Szigethalom város képviselő testületi ülését. Minden a megszokott mederben folyt, egy bizonyos pontig.

 

A képviselő testületi ülésen megtudhattuk, hogy új taggal bővült egyik bizottságunk, illetve azt is, hogy a Széchenyi István iskola intézményvezetői pályázatán Egyed Jolán jelenlegi igazgatónő indult és a nyertes pályázatával továbbra is marad az intézmény vezetője.

Megszavazták a zebra árajánlat bekérését is, és hogy megvárja a testület a Pest megyei döntést a felüljáróval kapcsolatosan, továbbá megszavazásra került az is, hogy a közút kezelőt megkeresik 30km/h táblák kihelyezésének a lehetőségéről.

Megtudtuk azt is, hogy a szigethalmi polgárőr egyesületnek új vezetője lett, Bogya Károly személyében, illetve döntöttek a szervezet támogatásról is. A polgárőrség gépkocsijának teljes fenntartását átvállalta a polgármesteri hivatal és annak törlesztőrészleteit is. Továbbá a kocsi matricázását és fényhíddal való ellátását is elvégzik. Ezeken túl 1,2 millió forint költségvetési támogatást is megítélték.

Meghallgathattunk különféle beszámolókat, Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény és a Nobilis Humán Szolgáltatóét többek között.

Több beszámolót követően az ülés nemvárt, érdekes fordulatot vett, amikor a Városfejlesztő Kft. eszközeinek az átvétele került soron. A DPMV felé értékesítési pontnál, Bán Norbert rosszalló felszólalását követően (ami firtatta egy értékbecslés hol létét) kisebb vita alakult ki a képviselők között.
Bán képviselő úr egyenlőre tisztázatlan ingatlan értékesítéssel kapcsolatosan elmondta, hogy 2015 szeptemberében határozat született arról, hogy azt az önkormányzat átveszi. Ezt Fáki László polgármesternek már régen el kellett volna intéznie, továbbá szavazást javasolt, hogy a polgármesterünk ellen fegyelmi eljárás induljon, és függesszék fel addig. A szavazási javaslatot formai okok miatt a jegyző elutasította.

 

Ez ügyben oldalunk megkeresi az érintett feleket, mondják el véleményüket, és utánajárunk a részleteknek is.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!