Határozati javaslat a zebráról

2016.04.12-én a Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság ülésén határozati javaslat született a zebra ügyében.

Az alábbi javaslatot 5 igen 1 nem szavazattal elfogadták az alábbi név szerinti felsorolás szerint:

  • Sztrapkó Norbert (Összefogás): IGEN
  • Nagy Viktor (Összefogás):IGEN
  • Ferenczi Edit (Fidesz):IGEN
  • Kovács Gyula (külsős tag):IGEN
  • Balázsné Millei Anikó (külsős tag): IGEN
  • Bán Norbert (JOBBIK): NEM

A javaslat az alábbiak szerint hangzott:

A probléma felvetése, és mielőbbi megoldása teljesen jogos. Az önkormányzat anyagi helyzete, valamint az ésszerű megoldás érdekében a javaslat:

– A gyalogátkelőhely kiépítése szükséges.

– Érdemes azonban megvárni az Országgyűlés 2017. évi költségvetéséről szóló döntését, melynek várható ideje 2016. nyara, esetleg kora ősze.

– Amennyiben az állam megépítteti a felüljárót, a 2016. évben – szigethalmi finanszírozással – kiépített gyalogátkelőhely lebontásra kerül, így felesleges kiadásnak tesszük ki magunkat.

– Ha az országgyűlés mégsem illeszti bele a jövő évi költségvetésébe ezt a beruházást, abban az esetben a szigetszentmiklósi járás összes településének polgármesterével egyeztetve, összefogva az elkészült tervek, és a 2017. március 15-ig érvényes építési engedély alapján a gyalogátkelőhelyet elkészíttetjük. Még ebben az évben megindítjuk a közbeszerzési, kivitelezési eljárást, így a várható befejezés legkésőbbi időpontja: 2017. június 30. lesz.

Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselőket az előterjesztésben foglaltak megtárgyalására, és az alábbi határozati javaslat elfogadására.

HATÁROZATI JAVASLAT

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Szigethalom Mű út Volán pályaudvarnál létesítendő gyalogátkelőhely létesítésével kapcsolatban úgy dönt, hogy – amennyiben az Országgyűlés a 2017. évi költségvetéséről szóló törvény megalkotásakor az állami beruházások között nem tervezi a HÉV sínek feletti felüljáró megépítését – a környékbeli települések polgármestereivel egyeztetve, az elkészült tervek, és a 2017. március 15-ig érvényes építési engedély alapján a gyalogátkelőhely beruházást elindítja.

A szavazás után Bán Norbert képviselő javaslattal élt,miszerint a tervek készen vannak, kérjenek be 3 cégtől árajánlatot, hogy legalább haladjon az ügy és lássák, mennyibe kerülne a zebra megvalósítása. Ezt a javaslatot 6 igennel, egyhangúlag elfogadták.
Röviden összefoglalva, semmi nem fog történni nyár végéig,esetleg őszig. Ha nem kerül bele a 2017-es költségvetésbe a felüljáró terve, a Szigethalmi önkormányzat nekiáll egyeztetni mindenkivel.. Ott tartunk hogy tél eleje, jön a rossz idő, akkor Magyarországon nem lehet utat építeni,átépíteni,egyáltalán dolgozni…

Ha viszont belekerül, látva a gerincút hatalmas építési sebességét,megjósolni sem merem az átadás idejét.

Tehát a tüntetés, és a civil összefogás elérte azt, hogy megközelítőleg 10 év alatt az önkormányzatunk érdemben foglalkozik az üggyel.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!