Zebra összefoglaló

Lássuk, mire is jutottunk, jutottatok az elmúlt pár hónapban a mű úti zebrával kapcsolatosan. Vegyük át mi történt, milyen hatásai voltak, és mit is várhatunk.

Vegyük sorra, mi is indította el a lakosság szerveződését egy zebráért a Mű úton, a volánbusz pályaudvarnál? Sokan olvashatták már, hogy egy 16 éves lányt elütött az autó, kórházba került, és kómába esett.. éber kómába, és a doktorok sem tudnak semmi biztatót mondani.

Idézzük fel az anyuka, Sebestyén Zita mit mondott a facebookon 2016.04.08-án:

“Tegnap a kórházban az orvos azt mondta, hogy olyan súlyos Vitti agysérülése, hogy a rehabilitációs osztályról hamarosan el fog kerülni más kórház ápolási osztályára, mert itt nem tudnak vele mit kezdeni, nem rehabilitálható.

Az eltelt idő alatt nem lát nála javulást, és esélyt sem a felépülésre.
Még azt sem megmondható, hogy  lát-e vagy hall-e bennünket. Kérdésemre elmondta, hogy csak minimális javulás várható esetleg, de az is csak sok idő múlva.

Istenem, hogy lehet majd élni 16 évesen egy elfekvőben és mi lesz annak a következménye?

Azt hiszem, mindannyian ismerjük a mai közkórházak elfekvő osztályait.
Le vagyok törve, vigasztalhatatlan vagyok. Ezek után még mondja valaki, hogy nem kell oda zebra! Hány embernek kell így járnia, hány anyának összeomolnia és hány családnak tönkremenni, hogy az illetékesek belássák végre, ez így nem mehet tovább, az emberek az életükkel játszanak, ha át akarnak kelni a Mű úton.
Már egy vödör festék és jobbról-balról egy-egy zebra tábla is segítség lenne, mint Szigetszentmiklóson a József Attila telepi HÉV-megállónál, ezen nem kéne vitázni és gondolkodni.

Ha mégis megépül a felüljáró, akár az egészet meg lehet szüntetni, de addig hány gyerek jár még így? Egy lány élete tönkrement, harcoljunk érte, hogy más ember élete ne törjön így ketté.”

Lássuk akkor mi történt a baleset óta…
Szerveződött egy tüntetés, több ezer aláírás lett gyűjtve a zebra megépülésért, amit személyesen Szigethalom alpolgármestere átvett, és postázva lett Szigetszentmiklós polgármesterének, illetve a közútnak.

Azóta mi történt? semmi.

Azt láthatjuk, hogy a Szigetszentmiklósi hivatal nem is vesz tudomást a problémáról, sőt, a polgármesterük ki is oktatott minket, hogy pár száz méterre van zebra, használjuk azt. Az meg már nem az ő dolga, hogy bokatörő föld”út” vezet oda.

A közút úgyszintén, semmi reakció.

A szigethalmi testület foglalkozott ugyan a problémával, de az is olyan mint a kutyavacsorája… Várjuk a sült-galambot, ami várhatólag belefog repülni a szánkba a Csepeli gerincút formájában, amit már lassan több évtizede hallgatunk, hogy megépül, és milyen jó lesz nekünk!

Nem, tisztelt vezetőség, nem lesz jó nekünk! hányszor lett már elhúzva a mézesmadzag az emberek előtt? Amit mi látunk teljesen más!

Mi azt látjuk, hogy ha benne is lesz a felüljáró terve a 2017-es tervben, 2018 előtt a büdös életbe nem lesz ott zebra. sőt,semmilyen átkelő nem lesz!
Addig meg lehet kivárásra játszani, hátha kifullad a civil kezdeményezés, és betudjuk söpörni a szőnyeg alá.. ha nem, akkor is van kire mutogatnunk.. van pár kártyánk, randomszerüen felemelünk egyet… A közút hibája, a miklósiak hibája, várjuk a gerincutat, vagy csak szimplán nincs pénz..

Közben Vitti is elfelejtődik, az anyukából kifogy a harci szellem, mint a feketeruhás nővérből, aki belefáradt a felesleges hadakozásba a “nagyhatalmúakkal” szemben.

Tény, a szigethalmi Mű út túlterhelt.
Elég csak a Penny mellett található ipari kapu forgalmát megnézni.. én megtettem.. 10 percig számoltam a forgalmat napközben. Ez idő alatt 6 kamion ment be és kb 4 ki, a személyautókról nem is beszélve.
Ezt a forgalmat nem tudja ellátni a Mű út!
Talán a miklósiaknak a saját, Gyári útjára kellene főbejáratot építeni, ezzel is tehermentesíteni minket… vagy csak szimplán kirakni szigethalom határába a 4 tonnás korlátozást.

Összefoglalva a történteket:
Semmire se jutott a zebráért összeállt civil lakosság, csak szép szavakat és ígéreteket kaptak. Betömték a szájukat ígéretekkel, amit vagy lenyelnek vagy nem.
Reméljük nem…

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!