A posta köszöni, szerinte minden rendben van

2016.03.16-án megkerestem a postát levélben, többek között arra voltam kíváncsi, hogy készült e bármilyen hatástanulmány helyi viszonylatban a szigethalmi fiókjukkal kapcsolatosan a sorszámos rendszer bevezetése előtt, illetve látva a kialakult helyzetet tervezik e a döntésük felülvizsgálatát.

A lentebb olvasható válaszból az derül ki, hogy minden rendben, gyors a szigethalmi posta, van légkondi, tehát nincs füllesztő meleg, és tömeg sincs. Ezenkívül megfelel minden előírásnak, és a posta statisztikái szerint tökéletes a sorszámrendszer… mindenki döntse el maga, mennyire megfelelő neki. Hozzáteszem, Tököl városában kettő posta található, pedig a lakosság szám megközelítőleg 4ezer fővel kevesebb.

 

Apáti-Tóth Kata, a posta szóvivője az alábbi levelet küldte kérdéseimre:

A hatékonyabb és komfortosabb ügyintézés érdekében a Magyar Posta a legnagyobb forgalmú postáira ügyfélhívó rendszert telepít. Szigethalom posta ügyfélhívó rendszerének telepítésére 2016. február 26-án került sor.

 

Az ügyfélhívó rendszer segítségével strukturáltabbá, hatékonyabbá válik az ügyintézés, és kényelmesebbé a szolgáltatások igénybevétele. Amennyiben az ügyfél a sorszámkiadónál megfelelő szolgáltatást választ, nem fordulhat elő olyan eset, hogy rossz pultnál várakozik, és ez csak akkor derül ki, amikor már sorra került. Ha valaki több szolgáltatást is igénybe szeretne venni, amit egy munkahelyen nem lehet megoldani, akkor az első munkahely átirányítja a másodikhoz. Nem kell új sorszámot kérnie, mert a rendszer besorolja a várakozók közé.

 

Az ügyfélhívó alkalmazása a tapasztalatok szerint hosszú távon nagymértékben támogatja az ügyfélkezelést.

 

Szigethalom posta esetében az elmúlt hetekben nem az ügyfélhívó rendszer bevezetése okozta a forgalomtorlódást, hanem az, hogy 2016. március 4-én helyi adó befizetési határidő volt, ezért jóval többen érkeztek a postára. Március hónap első két hetében (9-10. hét) másfélszer annyi csekket fizettek be az ügyfelek, mint egy átlagos időszakban. Ennek eredményeként emelkedett az átlagos várakozási idő, de ez az említett két hétben sem haladta meg a 7 percet!

 

A posta kialakítása és felszereltsége egyébként megfelel az általános elvárásoknak: az ügyfelek számára biztosított parkolók száma 12, ami a vonatkozó előírásoknak megfelel. Az ügyféltér nagysága 51,77 m², s légkondicionáló berendezéssel van felszerelve.

 

Ezúton is köszönjük ügyfeleinknek, hogy a helyi adók befizetési határideje miatti, átmeneti forgalomemelkedés során is türelemmel várakoztak, és segítették a postai ügyintézők gyors munkavégzését.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!