Vállalkozó vagy, és érdekel a kínai piac? Itt lehet a megoldás!

Pest Megye Önkormányzata egyedülálló lehetőséget kínál Pest megyei cégek számára kínai piacra lépésükhöz, vagy meglévő kapcsolataik szélesítéséhez.

 

Pest Megye Önkormányzata számára kiemelt cél, hogy meglévő külföldi kapcsolatait még hangsúlyosabban gazdaságfejlesztés szolgálatába állítsa. Ennek érdekében a Pest megyei vállalatok számára olyan partnerséget kínálunk, amellyel elő tudjuk segíteni nemzetköziesedésüket, külföldi piacon történő megjelenésüket – akár exporttevékenységgel, akár közös vállalatok létrehozásával, vagy közvetlen befektetések megvalósításával.
A Pest megyei cégek számára egy olyan lehetőséget ajánlunk, amellyel közvetlenül megismerhetik – az eddig részben kiaknázatlan – kínai piac adta lehetőségeket, felmérhetik a kínai piacra lépés szempontjait, esetleges akadályait.

Tangshan_terkep

Pest Megye Önkormányzata évtizedes testvér-megyei/tartományi kapcsolatokat ápol a Pekinget körülölelő – 187 ezer km2 területű, 74 millió lakossal rendelkező –  Hebei tartománnyal. Qin Boyong, a tartomány kormányzó-helyettese 2015 novemberi magyarországi látogatása alkalmával hívta meg Pest Megye Önkormányzata és a Pest megyei üzletemberek, vállalkozók delegációját a 2016. június 16-18. között rendezendő nagyszabású nemzetközi vásárra és befektetői fórumra, Tangshan városába. Tangshan Pekingtől mintegy 150 km-re helyezkedik el, 7,5 milliós lakossal rendelkezik. A város dinamikus gazdasági növekedését elsősorban a húzó iparágai (acélipar, vegyipar, energiaipar, építőipar, gépgyártás) biztosítják.

Hebei tartomány, Pest megye testvértartománya – a nemzetközi vásáron összesen 300 négyzetméteres területet költségmentesen biztosít Pest megyei cégek számára.

A vásárral kapcsolatos technikai információk:

  • Időpont: 2016. június 16-18.
  • Helyszín: Tangshan
  • A kiállításhoz szükséges kellékeket (pultok, asztalok stb.) a kínai fél a helyszínen biztosítja. A standok megtervezését (design, a gyártáshoz szükséges képek stb.) a magyar cégektől várják, és térítésmentesen a helyszínen a kínaiak gyártják le a magyar fél által rendelkezésre bocsátott design-minták alapján, a magyar féllel egyeztetett módon.
  • A kiállítandó termékek (amennyiben a cég terméket kíván bemutatni), prospektusok stb. szállítását a pekingi reptérről Tangshan-ba a kínai fél térítésmentesen biztosítja.
  • Az üzleti delegációból 10 fő ellátását (szállítás, szállás, étkezés) teljes egészében a kínai fél állja, azaz a cégeket csak a repülőjegy (illetve a kiállítandó termékek Pekingbe szállításának díja, továbbá vízum, biztosítás stb.) terheli.
  • 1 fő kínai-magyar tolmácsot a delegáció részére Pest Megye Önkormányzata biztosítja.
  • Az utazás technikai előkészítését (repülőjegy-foglalás, vízum-ügyintézés stb.) Pest Megye Önkormányzata koordinálja.

 

A tangshan-i nemzetközi vásárt (2016. június 16-18.) követően a kínai gazdasági minisztérium befektetés-ösztönző szervezete, a China Investment Promotion Agency (CIPA) és Pest Megye Önkormányzata partnerségének eredményeként 2016. június 19-23. között további üzleti kapcsolatok létesítésére nyílik lehetőség. Ennek költségét (belföldi utazás, szállás stb.) teljes egészében a CIPA állja a kiválasztott cégek képviselői számára.

A program jelenleg egyeztetés alatt áll, azonban várhatóan az alábbi üzleti eseményeket tartalmazza majd:

  • Shijiazhuang-i Hi-Tech Zóna és Tianshan csoport látogatása
  • Hebei-Magyarországi Befektetési Együttműködés kulcsprojektek promóciója, Shijiazhuang
  • Találkozó Chongqing város vezetőivel, chongqing-i ipari parkok meglátogatása
  • Hangzhou-i high-tech zóna és Alibaba csoport meglátogatása
  • Találkozó Zheijang tartomány vezetőivel, testvérmegyei kapcsolatok, vállalkozások közötti együttműködés
  • Tizhou Gazdasági Klaszter, Geely csoport, Volvo gyár, magyar projektek bemutatása

Várjuk azon cégek jelentkezését, amelyek a külpiacra lépésben, akár meglévő külpiaci tevékenységük szélesítésében érdekeltek. Az üzleti delegáció Pest Megye Önkormányzata delegációjával vesz részt a rendezvényen. A delegációt Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke vezeti.

Kérjük az érdeklődő cégeket az alábbi adatlap kitöltésére és visszaküldésére a popovicsg@pestmegye.hu címre. Pest Megye Önkormányzatának vezetése az adatlapon megadott cégprofil, illetve a cég képviselőjével folytatott személyes konzultációt követően, várhatóan 2016 márciusában dönt arról, hogy mely cégeknek biztosítja (10 fő erejéig) a fentiekben ismertetett kedvezményes részvételi lehetőséget.

mappa
Adatlap Pest megyei cégeknek – Tangshan-i nemzetközi vásár

A rendezvénnyel kapcsolatban elérhető új információkat folyamatosan nyomon követhetik holnapunkon.

Kérdéseikkel keressék bizalommal kapcsolattartónkat:

dr. Popovics Gábor
Pest Megyei Önkormányzati Hivatal – 1052 Budapest, Városház u. 7
Tel.: +36-1-233-6808
Mobil: +36-20-262-42-01
Email: popovicsg@pestmegye.hu

 

Forrás:pestmegye.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!