Lassan mi is itt tartunk?

Celldömölkön önköltségi áron a lakók kátyúzzák az utcákat. Hogy ez miért hír itt a weboldalunkon? Hát érdemes végigmenni az útjainkon..

Kiábrándító és tengelytörő képet fest Szigethalom. Kereszteződésben jelzőbolya, megközelítőleg 10cm mély bombatölcsérben, Botok, és más figyelemfelkeltő tárgyak mindenhol a városunkban, ami mind egy alattomos kátyút jelöl közútjainkon.

Nem igazán tudni, mi a javítások késlekedésének oka, hiszen már nem esik az eső, kivannak száradva a kátyúk. Ha esetleg elfogyott az egyik beszállítónál az aszfalt, akkor venni kell máshonnan… ilyen egyszerű véleményem szerint.

Bár kíváncsi vagyok, az útfelújítások hol tartanak, amiket ígértek..

Ha viszont belementél egy tankcsapdába – nem, ez nem a júniusi városnapokon résztvevő együttes – és sérülést szenvedett az autód gumija esetleg a felnid, az alábbiakat tedd:

  • Elsőre nézz körül, nem voltál e figyelmetlen, és nem néztél e be egy úthibákra figyelmeztető táblát ( nyugi, nincs sok városunkban. )
  • Mobil elő, és fényképezni! A kátyút, a sérülést, mindent minden szögből, mintha egy playboy fotózáson lennél gépkezelő, és a kocsid lenne a legdögösebb fotóalany! Arra figyelj, hogy jól azonosítható legyen az adott  útszakasz!
  • Ha úgy érzed, a kár jelentős – alufelninél bizony gyorsan ficcen 50-80ezer forintos csere, mert javíthatatlanan  – mindenképpen kérj rendőri intézkedést és ott jegyzőkönyvben rögzíteni kell az elszenvedett kárt.
  • A rendőrség által kiállított hivatalos jegyzőkönyv segítséget jelenthet az útszakasz fenntartójával szemben támasztott követelések során, ugyanakkor kárigényünket enélkül is benyújthatjuk. Fontos tudni, hogy az esetleges javítási számlát is csatolni kell a kárbejelentő laphoz. A járműtulajdonos kárigényét csak és kizárólag az adott útszakasz kezelője térítheti meg. És hogy ki a kezelő? hát a polgármesteri hivatal.

Visszatérve a Celldömölki esetre. Ott is voltak régebben még ígéretek a felújításokra, a lakók elmondása szerint mára már erről sem hallani. A Martinovics utcában a balesetveszélyes és már járhatatlan út a lakókat összefogásra kényszerítette és néhány gépjármű tulajdonos önköltségen volt kénytelen kavicsot, zúzalékkövet hozatni, hogy lehetőleg tengelytörés nélkül megtudják közelíteni az ingatlanjaikat.

 

 
Ezennel meghirdetem a Nagy Szigethalmi Kátyúfotó szépségversenyt! Töltsd fel a cikk alá kommentben a kedvenc kátyúd képét, és hogy hol található. A legszebb kátyú virágot kap majd. 🙂

 

Fótok:kemeneshirado.hu

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!