Iskolába járunk

Kedves barátaim. Igen, már benne járunk a korban, bőven felnőtt korúak vagyunk. Ha kutató mentő kutyák lennénk már a nyugdíjra készülnénk. Mint már írtam én főállású házikedvenc vagyok. Ehhez a munkakörhöz nem jár nyugdíj.

Zorró portré

Ma az iskoláról mesélek

Kedves Barátaim!

Sztrájkoljunk, hogy a házi kedvenc beosztás is legyen nyugdíjas állás!

Most azonban az Iskoláról van szó.

Csibész mesélte, hogy a Gazdák nem akarták suliba vinni, mondván az alap fegyelmezőt otthon is meg tudják neki tanítani. Ezek miatt, amikor első alkalommal mentek suliba Csibész már szépen ült, a fekvésről is volt elképzelése.

A pórázon követés ellen a teljes büszkeségével tiltakozott. A rengeteg havert azonban nagyon élvezte. Képzeljétek el egy suliba a csivavától a német dogig meg a leonbergiig minden fajta forma kutya előfordul. Olyanok is mint mi, akinek az őseiről még nagyjából sem lehet tudni, hogy mifélék.

A haverok között van kicsi és nagy is.

Amikor én ide kerültem egyből mentünk suliba. Csibész már a középhaladó csoportba járt, engem meg volt képük kezdőbe tenni. Engem kezdőbe… Úgy döntöttem, hogy ha kezdő csoportba tesznek, akkor nem is csinálok meg semmit. Csibész megmutatta, hogy amikor megunjuk a bohóckodást, hova lehet elbújni, visítani, mint a fába szorult féreg (igen ez a féreg toportyánféreg, ami a közeli rokonom), hogy az összes többi haver sajnáljon, a Gazdák meg könyörögjenek, hogy jöjjünk már ki.

Egy idő után ez a játék elvesztette az érdekességét, mert mindenki rájött, hogy csak játszunk, és a gazdák se könyörögtek, egyszerűen lábhoz rendeltek.

A fentiekből is látszik, hogy a suli nagy buli. Reggel a gazdák betesznek az autóba (nem kell minket betenni, próbálják megakadályozni, hogy beszálljunk..), ha a suli felé kanyarodunk, akkor már tiszta boldogok vagyunk. A suliban kiszállunk. Ilyenkor már más haverok szoktak lenni, még többen jönnek utánunk. Mindenkit üdvözölni kell. A gazdáktól bezsebelni a a potya simogatásokat, összeszedni az elhullott jutifalatokat, megjelölni mindent, hogy bárki szagolhassa, hogy itt jártunk… Mire ezzel készen vagyunk jön a sorakozó. Innentől fogva egy órán keresztül a Gazda el sem mozdul mellölünk. Ha megcsináljuk, amit kell dicséretet, falatot kapunk. A Gazda több, mint egy órán keresztül csak ránk figyel, velünk foglalkozik.

A suliban már rutinosan tesszük a dolgunkat

A suliban már rutinosan tesszük a dolgunkat

Amikor ezzel kész vagyunk, lekerülnek a parázok, és játszhatunk a haverokkal. Ilyenkor a Gazdára csak fél szemmel figyelünk, de muszáj figyelni, mert néha behív, ami jutifalattal jár, azt nem lehet kihagyni.

A játék után még kis munka láb mellet, és megyünk haza (vagy máshova)

A suli nagy buli. Megtanuljuk az alap engedelmességi feladatokat. Kis készüléssel akár vizsgát is tehetünk. Néha vannak közös programok, amik mindig érdekesek. Van, hogy a sulis haverokkal elmegyünk egy iskolába (olyan iskolába, ahova kétlábúak járnak) megmutatni mit tudunk van, hogy a sulis haverokkal megyünk sétálni (van, hogy a suli intézi, van amikor egyszerűen találkozunk valakivel és együtt bulizunk)

Általában a Szigetszentmiklósi Kutyaiskolába megyünk. Ott sok a haver, szinte mindenkit ismerünk, de folyamatosan jönnek az újak, akiknek be kell mutatkozni.

Néha a CleverDogsuliba megyünk. Ott sokkal kevesebben vagyunk, mindig új dolgokat tanulunk. A kis csoport miatt sokkal kevesebbet lehet sumákolni, a vezető azonnal észreveszi, ha nem csináljuk pontosan, amit mondott.

A suliban megtanultuk, hogy a többiekkel nem lehet verekedni, erősködni, mert azt a Gazda nem szereti, illetve ha barátságosak vagyunk a többiekkel, akkor nagyot lehet együtt bulizni. Megszokjuk, hogy azt kell csinálni, amit a Gazda mond. Eleinte ez nem nyilvánvaló, de később a szokásunkká válik.

Egy jól nevelt kutya viheti a gazdákat kirándulni, étterembe (általában csak a kerthelyiségbe, teraszra), nyaralni. Jó dolog a kutyapanzió is, de az igazi, ha az eb a Gazdákkal nyaral.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!