Megúszható az erőszak?

Szeretnék egy történetet megosztani mindenkivel. Itt történt, városunkban, a mai napon. A szereplői gyerekek, és felnőttek akik kissé kifordultak önmagukból.

 

Illusztráció

Illusztráció

Történ ugyanis hogy két, tizenéves koruk elején lévő fiatal az iskolából hazafelé tartott, a buszról leszállva sétáltak céljaik felé, de három másik gyerek, akik a megálló környékén voltak, kiszemelték maguknak őket. Amikor ketten sétáltak, még csak verbálisan bántották őket, majd a két fiatal útja elvált, és a történetünkben főszereplő fiú egyedül haladt tovább a három kolonccal a nyakán, akik kezdtek felbátorodni. A szóbeli inzultálásokat kevésnek vélték, mert tettlegességig fajult a dolog, és a három barna szépség megverte, megrugdosta szerencsétlen gyermeket. Az ott haladó felnőttek nem szóltak bele, rájuk sem néztek.

A srác hazaért, megtépázott ruhában, kisírt szemmel, szinte alig emlékezve valamire a sokktól, ami érte. Az édesanyja azonnal kocsiba ültette, és elindult megkeresni az elkövetőket. Sikerült is megtalálni őket, az egyik elkövető lakcíme is kiderült. Az anyuka felelősségre vonásakor tettüket először tagadták de a végén beismerték. Viszont megbánást nem tanúsítottak. Az anyuka felhívta az iskolát, ahol azt mondták,mivel nem az iskola területén történt,ezért segíteni nem tudnak.

Ilyenkor mit csinál egy szülő? Hát a rendőrséget hívja, hiszen ez bűncselekmény, akárhogy nézzük. Ott azt javasolták neki, hagyja annyiban a dolgot, mert felesleges feljelentést tenni, hiszen a gyerek nem igazán tud személyleírást adni, se az elkövetőkről, se arról milyen ruhában voltak, veszett fejsze nyele, úgy is le lesz zárva ismeretlen tettesek címszóval.

Összefoglalva a történetet, mit is látunk? Az anyuka tehetetlen, a gyerek rettegni fog, mikor fogják megint megtalálni az elkövetők, és a “kedves” trió tagjai büntetlenül maradnak, és abban a tudattal élnek tovább hogy bármit megtehetnek ezentúl is.

2016 Szigethalom… a mi valóságunk.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!