Ez történt szilveszter környékén

Szilveszter előtt (még 29-én) amikor elkezdtek az emberek durrogtatni (jó, hogy a
lencsének van ilyen hatása, de az csak újévkor aktuális), Csibész pár petárdától olyan hisztit
csapott, hogy amikor a Gazdák hazajöttek a pénztárcájuknak csak óvatosan merték

Gazdasszony ölében alszunk, mint a tej

Gazdasszony ölében alszunk, mint a tej

bevallani az év eleji extra kiadásokat…

Bizony felmerült valami sintér is mint megoldás (valami ezermester lehet?), de kaptunk egy évet (mázlink van nem 365, hanem 366 napot, mert szökő év), hogy Csibész megbarátkozzon a durrogással, én meg hagyjam abba a kilincsezést és az asztalok átkutatását… Tudom, hogy ezeket a Gazdák nem szeretik, de nem fogom ezt nekik elárulni dolgozzanak csak vele sokat, mert az sok jutifalatot jelent (na jó néha a hajamat is
leüvöltik).
Most Szilveszterre kaptunk egy szép nagy szobakertecet (azért Pityuka papagáj ketrece is erősebb, pedig Gazdák márkás ketrecet választottak nekünk), de legalább akkora, hogy elférne nekünk egy két szoba pókhálós lakosztály.

Szilveszterkor dél körül a Gazda kivitt minket a suliba, de most nem voltak ott a haverok, de azért jót buliztunk. A Gazdát úgy lefárasztottuk, hogy alig állt a lábán, mire hazaindultunk. Később amikor elkezdődött sötétedéskor a durrogás egyszerűen bementünk a ketrecbe és ráfeküdtem Csibészre. Így Csibész is jól viselte a zajokat, pedig nagyon fél tőlük. 10 óra tájt már ki is lehetett minket csábítani (na jó csábítani nem kellett), és jól elvoltunk a Gazdák lába körül. Csibész annyira félt, hogy még a vacsit is otthagyta, de nem őrjöngött, csak a fejét kapkodta fel egy-egy hangosabb sorozatra, pedig most nem kaptunk olyan finom falatokat, amitől repülő nyulak szaladgálnak mindenfele. Tavaly tök jó volt, mert kaptunk valami fehér jutifalatokat. Attól jöttek a repülő nyulak és macskák, mi meg megpróbáltuk összeszedni őket. A Gazdák nem győztek bennünket levadászni a fotelról, kanapéról asztalról. Az idén azonban a Gazdasszony úgy gondolta meg lehet próbálni, mi történik, ha teljesen éberek vagyunk éjfélkor.
Kicsit fura volt, de mindketten jobban viseltük, mint tavaly, remélem jövőre is a ketrecben szilveszterezhetünk…

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!